Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ispovijest preživjelog Talijana: 'Svi su nas dočekali u suzama'

None Foto:

SICILIJA TUGUJE Bruno Mancuso, Talijan koji je preživio trovanje na Hvaru, vratio se kući. Za njegovim prijateljem Eugenijem tuguje cijeli grad, potreseno nam je rekao

Imam samo jednu dobru vijest. A to je da je jednom od dvoje djece koja su se otrovala, curici (11), bolje i već razgovara s majkom, rekao je Bruno Mancuso (64).

Nažalost, sličnu stvar nije mogao reći za njezinog brata (5). On je za sada stabilno, ali je još životno ugrožen, doznali smo od Mancusa, Talijana koji je preživio trovanje ugljičnim monoksidom na Hvaru. Jučer se vratio kući, u Sant’Agatu di Militello, sicilijanski grad u kojem je gradonačelnik od 2004. godine. Odmah nakon dolaska uspjeli smo razgovarati s njim telefonski.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pripremaju sprovod 

- Evo, upravo sam stigao. Što da vam kažem? Ovo je mala zajednica. Svi se međusobno poznajemo. A mog dragog Eugenija svi su ovdje cijenili. Bol koju sad osjećaju zbog njegove smrti je neizreciva. Vjerujte, svi su me dočekali u suzama. Nitko još ne može vjerovati da nam se dogodila takva tragedija. Ljudima je drago što se kći Eugenijeve supruge iz prvog braka oporavila i svim srcem sad mole za dječačića. On je Eugenijev sin i jedino što je njegovoj ženi sad ostalo u spomen na pokojnog muža. Jako je zabrinuta za malenog i shrvana zbog gubitka muža, iako se fizički i ona relativno dobro oporavila. Nadamo se da će svi biti dobro - rekao je shrvani Talijan.

'TIHI UBOJICA' NA BRODU 'Mi smo sami tražili klimu. Oni su nam udovoljili i dali agregat'

Podsjetimo, na Hvaru je u utorak, na jedrenjaku Atlantia, koji su unajmili, izgubio najboljeg prijatelja Eugenija Vincija, poznatog sicilijanskog poduzetnika. Zbog agregata koji su vlasnici broda na brzinu ugradili u strojarnicu broda kako bi dodatno klimatizirali jedrenjak, u brodske je kabine počeo curiti ugljični monoksid. Vinci je preminuo prije dolaska Hitne pomoći, a djeca su pala u komu. Iako su se i oni otrovali i završili u bolnici, Mancuso, njegova supruga i Vincijeva supruga preživjeli su i oporavili se.

- U ponedjeljak navečer stići će nam Eugenijevo tijelo iz Hrvatske. U srijedu ćemo ga pokopati. Sad sve pripremamo za sprovod - otkrio je gradonačelnik. Dodao je da je vrlo zadovoljan načinom na koji se u Hrvatskoj odvija istraga cijelog slučaja.

DRAMA NA BRODU NA HVARU Otrovana djeca su bolje: Počeli ih buditi iz inducirane kome?

- Svi su nam pristupili na maksimalno ozbiljan i odgovoran način i shvatio sam da je svima u cilju da se sve razriješi točno onako kako treba. To nam daje puno povjerenje u hrvatske institucije i mislimo da rade dobar posao - rekao je Mancuso.

Zadovoljni institucijama 

Nije propustio pohvaliti ni hrvatske liječnike, koji su brzo stigli na mjesto nesreće, odnosno na jedrenjak Atlantiju na Hvaru, te su helikopterom odmah transportirali djecu u splitsku bolnicu.

- Imamo samo riječi hvale za vaše liječnike. Zahvaljujući njihovoj vrhunskoj organiziranosti i reakcijama, životi djece koja su bila s nama su spašeni. Uz još malo sreće oboje će se oporaviti i vratiti nam se kući. Vjerujem u to - rekao je Mancuso.

Komentari (63)
  • Nije sve tako crno u našoj medicini kao što to neki pričaju i priželjkuju. Liječnici i druge institucije su dobili pohvalu od čovjek čiji prijatelj je umro a ostali teško stradali.

    17. 8. 2019,   20:28
  • "...Svi su nam pristupili na maksimalno ozbiljan i odgovoran način i shvatio sam da je svima u cilju da se sve razriješi točno onako kako treba. To nam daje puno povjerenje u hrvatske institucije i mislimo da rade dobar posao..."___Sve je to točno. Glavni problem je da on ne poznaje rad sudstva...

    18. 8. 2019,   00:05
  • Hvala Bogu da je curici bolje! Bit će i maleni dobro!

    17. 8. 2019,   20:28