Obavijesti

News

Komentari 22

Istra je najkvalitetnija regija svijeta po maslinovom ulju

Istra je najkvalitetnija regija svijeta po maslinovom ulju
1

Objavljeno je 11. izdanje najutjecajnijeg svjetskog vodiča za vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja Flos Olei 2020, prema kojemu je Istra petu godinu za redom proglašena najkvalitetnija regija svijeta...

VIDEO

U novom izdanju takozvane biblije za ekstra djevičanska maslinova ulja uvršteno je 79 ulja s područja Hrvatske, od kojih je 77 iz Istre te 1 sa otoka Krka i 1 iz Dalmacije. Pritom, većina maslinara postigla je bolje rezultate u odnosu na lani, što je dokaz značajnog rada na podizanju kvalitete i primjene najnovijih znanstveno-tehnoloških dostignuća u maslinarstvu.

Ovakav svjetski uspjeh zasigurno pridonosi brendiranju Istre kao gastronomske destinacije obzirom da je ekstra djevičansko maslinovo ulje glavni dodatak jelima i osnovni prehrambeni proizvod Mediteranske prehrane, a cijenjen je gotovo svugdje u svijetu zbog svojih organoleptičkih i ljekovitih svojstava. 

Pored činjenice što je Istra najbolja svjetska ekstra djevičanska maslinarska regija, prema broju uvrštenih maslinara u jedini svjetski vodič Flos Olei, imamo valjane razloge za dodatno slavlje. U svih 11 izdanja Istra je imala barem po jednog pobjednika odnosno svjetskog prvaka u jednoj od 15 kategorija koja se ocjenjuje. Za 2020. godinu je to tvrtka Olea BB, kojoj je to treći uspjeh do sada i to svaki puta u drugoj kategoriji. U 2020. Olea BB proglašena je kao najbolja 'tvrtka sa srcem', što znači da sve što rade, rade sa velikom pažnjom i strašću.

Sljedeće veliko postignuće je i to da su istarski maslinari po prvi puta osvojili još više ocjene. Maslinari: Ipša, Mate i Olea BB kojima je prošle godine dodijeljena najviša ocjena 97, ove godine su ocijenjeni sa još većom ocjenom 98. Osim toga, gotovo 13 istarskih maslinara uvršteno u kategoriju ekstra klase, a to su oni koji imaju više od 95 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u