Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Istraga će pokazati tko stoji iza Tolušićeve fotomontaže...'

None Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova kazao je kako je SOA utvrdila da su fotografije ministra Tomislava Tolušića fotomontaža te da unatoč pokušaju destabilizacije nacionalna sigurnost nije ugrožena

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, izjavio je u utorak kako je Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) utvrdila da su fotografije potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića objavljene u Nacionalu fotomontaža te da unatoč pokušaju "destabilizacije pojedinca i institucije koju predstavlja" nacionalna sigurnost nije ugrožena.

'TO JE GNJUSNO, NEKA SE SVE ISTRAŽI!' Htjeli uništiti ministra Tolušića fotomontažama s prostitutkom

- Što se tiče načina kako SOA radi mislim da ni jedna obavještajna služba u svijetu o tome previše ne govori - rekao je Božinović novinarima nakon sastanka s ministrima unutarnjih poslova Albanije Sanderom Lleshajem i Crne Gore Mevludinom Nuhodžićem. 

Dodao je da policija radi u uskoj koordinaciji sa SOA-om i Državnim odvjetništvom te da će ta koordinacija u budućnosti biti sve intenzivnija zbog suočavanja s raznim vrstama "podmetanja”.

Foto: patrik macek/pixsell/screenshot/nacional

- Jednostavno sve sigurnosne službe u Hrvatskoj će u buduće morati intenzivirati svoju suradnju na razotkrivanju svih mogućih podmetanja koja imaju za krajnji cilj destabilizaciju političkog života pa ako hoćete i Vlade, ali neće uspjeti u tome -  poručio je Božinović.

Kazao je da će istraga pokazati tko stoji iza Tolušićeve fotomontaže, a na pitanje radi li se, možda, o unutarstranačkom obračunu kazao je da ne zna o čemu je riječ jer su dobili tek preliminarnu informaciju.

TOLUŠIĆ: NA KRIVOG SE NAMJERILI 'Bandi koja stoji iza ovoga reći ću da si počinju pakirati kofere'

- Kao što sam rekao, zajedničkim radom Sigurnosno obavještajne agencije, MUP-a i Državnog odvjetništva poduzet će se sve potrebe radnje da bi se razotkrilo počinitelja - kazao je Božinović.

Ministar je novinarima odgovorio da nacionalna sigurnost nije ugrožena jer sve službe koje o tome brinu svoj posao rade vrlo profesionalno.

Upitan zašto se u Vladinom priopćenju kaže da se radi o pokušaju destabilizacije, ministar je rekao kako je očito da je to pokušaj destabilizacije ne samo pojedinca već institucije koju predstavlja. "To hrvatske institucije dopustiti neće", poručio je Božinović.

Tjednik Nacional objavio je sporne fotografije i članak pod naslovom "Kurva i kokain u vrhunskoj montaži za kompromitaciju Tomislava Tolušića". Time se, pišu, htjelo politički uništiti potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede. 

Vlada je u utorak objavljene fotografije osudila kao perfidne i protuzakonite krivotvorine, ustvrdivši da za cilj imaju kompromitirati najviše državne dužnosnike, a od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekuju da se taj slučaj istraži i pronađu počinitelji "još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka".

Komentari (90)
  • Nije to nikakva fotomontaža, nego je krim. org. hDZ izašao sa pričom o fotomontaži prije nego je to netko objavio!! Sve je istina, samo što ovako, sa ovom njihovom pričom, sve izgleda kao da je netko htio ministru namjestit, i ono najsmješnije, da prikažu da institucije rade svoj posao! Ovo bi kao trebala biti prva borba sa fake news-ima, kako su najavili, a zapravo je prikrivanje istine! Tipično za partijsku krim. org. hDZ! Ništa novoga!

    22. 1. 2019,   14:58
  • Da nije bilo nacionala i Jelinica pola toga bi hdz zataskao!

    22. 1. 2019,   13:25
  • Nevin je k'o Jelena Karleuša.

    22. 1. 2019,   14:36