Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivan Vrdoljak: Sad se možemo posvetiti važnijim problemima

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vrdoljak je na pitanje mogu li sukobi u HDZ-u zbog glasovanja o Istanbulskoj konvenciji destabilizirati tu stranku te posljedično i Vladu odgovorio kako ne očekuje destabilizaciju Vlade

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je u petak popodne na konferenciji za novinstvo u Senju kako je dobro da je završilo glasovanje o Istanbulskoj konvenciji da se mogu "posvetiti važnijim i većim problemima".

Vrdoljak je na pitanje mogu li sukobi u HDZ-u zbog glasovanja o Istanbulskoj konvenciji destabilizirati tu stranku te posljedično i Vladu odgovorio kako ne očekuje destabilizaciju Vlade.

TRESLA SE BRDA... Uvjerljivo usvojili Istanbulsku; oporba nije uspjela srušiti Dalić

"Dobro je da je završilo glasovanje pa da se možemo posvetiti važnijim i većim problemima", rekao je. "Raste BDP, smanjuje se vanjski dug, raste industrijska proizvodnja i izvoz, imamo mnogo izazova pred sobom pa ne očekujem probleme u Vladi", dodao je.

Vrdoljak je podsjetio da je ta politička stranka ulaskom u Vladu prije devet mjeseci donijela tešku, ali odlučnu odluku o stabiliziranju političkog života u zemlji.  

Danas je svima jasno da je taj potez bio dobar, ponajprije za cijelu Hrvatsku, istaknuo je.

Sabor: Odbor za obitelj i mlade podržao Istanbulsku konvenciju

Vrdoljak je rekao da su u HNS-u bili svjesni mogućih rizika, ali nisu željeli "biti salonski političari", nego su podnijeli odgovornost ističući da im je Republika Hrvatska na prvome mjestu.

"Da tada nismo stabilizirali Vladu, Agrokor bi sad bio u stečaju i ne bi bilo isplaćeno 600 milijuna duga hrvatskim dobavljačima i poljoprivrednicima, 30.000 zaposlenih i još barem toliko ovisnih o Agrokoru bi ostalo bez posla i prije turističke sezone bi se dogodio gospodarski kolaps", ocijenio je Vrdoljak.

NE RODNOJ IDEOLOGIJI Puljić: Ne možemo prihvatiti Istanbulsku konvenciju...

"S druge strane, reforma obrazovanja bi se ili posve zaustavila ili bi je, što je još gore, vodila Željka Markić ili slični", rekao je Vrdoljak.

"Zbog reforme obrazovanja, jednakim nas riječima napadaju i salonska ljevica i radikalna desnica pa znamo da smo na pravom putu", ocijenio je, dodajući da je "reforma obrazovanja prije sedam dana ušla u učionice u eksperimentalnoj fazi i više je nitko ne može zaustaviti".

Ivan Vrdoljak u Senju je počeo redoviti obilazak stranačkih organizacija diljem zemlje. Njegov domaćin, predsjednik ličko-senjske Županijske organizacije HNS-a Krunoslav Tomljanović rekao je na konferenciji za novinstvo da bi za razvoj toga kraja bilo važno izgraditi autocestu Žuta Lokva-Rijeka te hidroelektranu Senj 2, koja bi znatno povećala kapacitet proizvodnje električne energije.

 

Komentari (27)
  • kada zlo uzme maha, ono sve više jača

    13. 4. 2018,   20:16
  • Najveći ljigavac 21 stoljeća....

    13. 4. 2018,   20:08
  • Opet pusta obećanja, laganje građana i samih sebe. Bravo izdajnička vlado.

    13. 4. 2018,   19:57