Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Iz Sberbanke poručili: 'Možda ćemo prodati udjele Agrokora'

None Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Maxim Poletajev je poručio da Sberbank razgovara sa zapadnim i istočnim fondovima i bankama, uključujući Kinu i arapske zemlje koje mogu sudjelovati u procesu refinanciranja

Ruski Sberbank, ključni dionik u Agrokoru, počeo je primati prijedloge za prodaju udjela te kompanije, javlja Reuters. Ta ruska banka najveći je dionik Agrokora s čak 32,9% udjela u dionicama. 

Maxim Poletajev, koji nadgleda restrukturiranje Agrokora, izjavio je da je Sberbank počeo dobivati prijedloge, no da ih tek proučavaju i da će sve "ovisiti o cijeni". 

U pet dana Todorić sakupio milijun eura i izlazi iz Remetinca "ŽELIM TO PROMIJENITI" Todorić: Ulazim u politiku jer je Hrvatska u užasnom položaju

- Zamjena ovog zajma s drugim je zadatak idućih nekoliko mjeseci. Mi aktivno radimo na tome i primili smo nekoliko prijedloga - kazao je i dodao da su Sberbank i VTB (druga najveća ruska banka) posudili ukupno 1,1 milijardu eura i 300 milijuna eura Agrokoru te da neće sudjelovati u novim zajmovima. 

Poletajev je poručio da Sberbank razgovara sa zapadnim i istočnim fondovima i bankama, uključujući Kinu i arapske zemlje koje mogu sudjelovati u procesu refinanciranja. U međuvremenu, kao dio plana restrukturiranja, Sberbank želi Agrokor da se usredotoči na tri područja: maloprodaju, prehranu i poljoprivredu, izjavio je Poletajev.

J.Galoić/Pixsell INFORMATIČKI STRUČNJACI Rakarova tvrtka za milijun kn 'pročešljala' Agrokor u istrazi

Agrokorova marka Mercator - koja obuhvaća 985 prodavaonica diljem Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore - treba smanjiti dug, kazao je Poletajev, stavljajući ga na 738 milijuna eura u razdoblju od siječnja do rujna.

Poletajev je također rekao da Agrokorov lanac u Bosni nije bio dovoljno profitabilan i smatrao je da bi najbolja opcija bila preusmjeriti investicije na Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

Komentari (19)
  • Plenky briselski jeli i dalje tvrdiš da ćeš zadržati Agrokor u hrvatskim rukama 😂.....

    5. 12. 2018,   16:58
  • Veliki uspeh Plenki boyja.sad moze samo sa distance gledati sto mu se dogadja sa strateskom firmom...Sacuvali smo stratesku firmu...govorio je.Valjda vise nije interesantna tema pa suti...

    5. 12. 2018,   16:44
  • Toliko o strateškoj firmi u hr rukama

    5. 12. 2018,   19:07