Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Našoj delegaciji na Bajakovu su zabranili ulazak u Hrvatsku'

U prtljazi su bile službene uniforme, što je, ističu u ministarstvu, potpuno dozvoljeno i u skladu s pravilima službe, a hrvatski carinici su navodno izaslanstvu rekli da ih ne mogu unijeti

Delegaciji Vojske Srbije, koju čine zapovjednici s tamošnje Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, zabranjen je navodno ulazak u Hrvatsku, javlja Tanjug pozivajući se na srbijansko ministarstvo obrane

Izaslanstvo je putovalo na obilježavanje jasenovačkih novomučenika i bilo je najavljeno.

Na granici na prelazu Batrovci - Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena, navodi Tanjug.

U prtljazi su bile službene uniforme, što je, ističu u ministarstvu, potpuno dozvoljeno i u skladu s pravilima službe, a hrvatski carinici su navodno izaslanstvu rekli da ih ne mogu unijeti, navodi agencija.

SRPSKA PARADA Arkanovci i šešeljevci marširali pred Vučićem i Dodikom u Nišu

Članovi izaslanstva VS-a bili su spremni ostaviti odore i produžiti put u civilu, no carinici su im, kao tvrde, rekli da ne mogu ući u Hrvatsku te im je izdana zabrana ulaska i vraćeni su u Srbiju.

U dokumentu u kojem se navode razlozi odbijanja ulaska naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdala svrhu i uvjete svoga boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga, prenosi Tanjug.

Za komentar događaja upitali smo PU vukovarsko-srijemsku i MORH. Njihove odgovore očekujemo.

(bs)

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Hrvatska

Komentari (273)
  • Domovinski rat nikad nije završio. Završio je oružani sukob, a rat je nastavljen drugim sredstvima i traje i danas. Srbija nikad nije priznala Republiku Hrvatsku u postojećim granicama, te i dalje ima aspiracije prema hrvatskom državnom teritoriju, te ideje koje su i dovele do rata 90-tih i dalje su u glavama mnogih. Ovo što se sada događa jest provedba Memoranduma SANU II. Ovo je samo jedna u nizu provokacija. Čestitke hrvatskim carinicima i graničnoj policiji što nisu dozvolili.

    7. 9. 2019,   11:39
  • Bravo Hrvatska!

    7. 9. 2019,   11:40
  • Moraju izaci iz opanaka ako zeli uci u EU teritorij.😂

    7. 9. 2019,   11:43