Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jandroković: U koaliciji nema svađa oko mirovinske reforme

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Postoji zajednička spremnost da u jednoj konstruktivnoj atmosferi i razmjenjujući informacije i argumente dođemo do najboljeg rješenja, rekao je Jandroković dodajući da nema napetosti i pritisaka

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poručio je u četvrtak, nakon drugog kruga razgovora u vladajućoj koaliciji oko mirovinske reforme, kako nema nikakvih svađa i napetosti oko tog inicijalnog prijedloga, već zajednička spremnost da se pronađe najbolje rješenje.

NACRT MIROVINSKE REFORME Ministar: Za sadašnje i buduće umirovljenike tražimo rješenja

 "Nema nikakvih svađa i napetosti, nego postoji zajednička spremnost da u jednoj konstruktivnoj atmosferi i razmjenjujući informacije i argumente dođemo do najboljeg rješenja. Dakle, nema napetosti, nema nikakvih pritisaka i radimo onako kako treba raditi, a tako da se dogovaramo, iznosimo argumente koji će osigurati najbolje rješenje", izjavio je Jandroković novinarima nakon koalicijskog sastanka u Banskim dvorima.

 Istaknuo je kako je na sastanku vladala dobra atmosfera, da koalicijski partneri i dalje nastavljaju razgovarati o inicijalnom prijedlogu mirovinske reforme koji je iznio resorni ministar Marko Pavić.

RADNI NACRT Plenković i Pavić koaliciji će predstaviti mirovinsku reformu

 Upitan jesu li nakon ovog sastanka malo bliže dogovoru, odgovorio je kako mu se čini da se u javnosti stvara kriva slika o nekakvim prijeporima u koaliciji, te istaknuo kako je je ovo faza u kojoj partneri razgovaraju i svi žele dati svoj doprinos kako bi se došlo do najboljeg rješenja. 

 "Tražimo rješenja koja će osigurati da sustav bude održiv i da ispravimo sve one nepravde koje se u sustavu mogu dogoditi ako ne dođe do reforme i da osiguramo što je moguće bolje mirovine za naše umirovljenike", naglasio je Jandroković.

 Prvi koalicijski sastanak održan je u utorak, a na njemu su premijer Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić koalicijskim partnerima predstavili prijedlog mirovinske reforme.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva PRIJEDLOG Jandroković s GSV-om: Traže da sudjeluju u radu više odbora

 Koalicijski partneri HDZ-a ocijenili su taj sastanak pozitivnim, ali uz ogradu da se o svemu još razgovara te da nema konačnih prijedloga i rješenja.

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je novinarima uoči današnjeg sastanka da će se na njemu, uz mirovinsku reformu, raspravljati i o nastavku zasjedanja Sabora, odnosno o svim zakonima o kojima će se raspravljati idućeg tjedna, uvjeren da će zakonski paket mirovinske reforme vrlo brzo biti upućen u saborsku proceduru.

Komentari (15)
  • Vi ni neznate sta znaci rijec reforma!!!ponasate se ko pijani miljunasi!!!i znate da za to necete odgovarat lopine!!!!

    5. 7. 2018,   20:26
  • znači li to da je dogovor o podjeli pljena sklopljen?

    5. 7. 2018,   20:27
  • Ajde ne petljaj kaoliciske partnere ste kupili foteljama i pokradenima parama kad ste prezeli agrokor tako sa vam nista ne smiju.Napravili ste novu udruzenu lopovsku organizaciju i sve sto radite radite sebi.U šaci držite uhljebe da bi imali sigurne glasove.Iako sam HDZ ovac ali ne ovakav kakvi ste vi čisti lopovi.Bliži vam se kraj jer su se HDZ ove struje posvađale oko plijena tako da crknite svi.

    5. 7. 2018,   20:34