Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Korejci koji su švercali jegulje dobili samo uvjetne kazne

None Foto: 2

Optuženi krijumčari životinja priznali su nedjela i s tužiteljstvom se nagodili za blage kazne. Osuđeni su na po godinu zatvora uvjetno s rokom kušnje od četiri, odnosno pet godina. A svaki mora platiti i 50.000 kuna kazne.

Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je osudio Korejce koji su 6. veljače 2019. godine iz zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman namjeravali otići s 252.000 strogo zaštićene vrste europske jegulje (mlađi staklače) čija je vrijednost procijenjena  na 3,3 milijuna kuna. Nakon što su priznali nedjela 38-godišnjak i 47-godišnjak su se s  Uskokom nagodili na kazne zatvora od po godinu dana. No u zatvor neće ići ako u četiri, odnosno pet godina ne počine novo kazneno djelo. Također svaki od njih kažnjen je s  50.000 kuna a moraju podmiriti i troškove postupka. 

 

Organizator krijumčarenja Yongnan Han (47) i njegova desna ruka Korejac (33) trenutačno su nedostupni hrvatskom pravosuđu. Nakon što su se treće i četvrtooptuženi nagodili Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu vratilo je Uskoku da doradi i pojasni optužnicu protiv mozga operacije i njegova pomoćnika. 

USKOK POKREĆE ISTRAGU Švercali jegulje od 3,3 mil. kn: Pritvor za Kineza i Koreance?

Istražitelji su utvrdili kako to nije prvi put da krijumčare jegulje iz Hrvatske. Navodno je jedan od njih već ranije iz zemlje iznio najmanje tri kovčega. Jegulje, podrijetlom iz Neretve, navodno su trebali prošvercati u Vijetnam. Nije isključeno da je konačna zemlja destinacija zapravo Japan, gdje se za njih može postići i nekoliko puta veća cijena. 

 

Komentari (8)
  • Organizator krijumčarenja Yongnan Han (47) i njegova desna ruka Korejac (33) trenutačno su nedostupni hrvatskom pravosuđu.ČEMU onda sudjenje , KOME , zašto je utrošen novac i vrijeme ??? I postavimo to ovako ...Da je Hrvat ovo isto počinio u Koreji , znate KADA bi taj isti napustio Koreju ( Govorimo o južnoj ) jer u Sjevernoj bi molio da ga odmah ubiju !

    30. 5. 2019,   17:48
  • Korejci koji su švercali jegulje dobili samo uvjetne kazne, a lik s 0,1 gramom marihuane plati globu 5 soma kuna i aj bok

    30. 5. 2019,   17:24
  • haha... u nasoj drzavi je sve lagano...

    30. 5. 2019,   17:36