Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kotur je podnio prijavu protiv Opare zbog pustošenja Marjana

Splitski predsjednik SDP-a Goran Kotur podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Splita, zamjenika gradonačelnika te ostalih šestero osumnjičenih...

Splitski predsjednik SDP-a Goran Kotur podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Splita, zamjenika gradonačelnika te ostalih šestero osumnjičenih zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv okoliša. U prijavi je navedeno da su odgovorni za izvođenje šumarskih radova u sklopu sanacije Park šume Marjan od potkornjaka od 13.2.2019. godine do 19.9.2019. godine. 

Tvrde da su odgovorne osobe u društvu Stenavert d.o.o., koje je obavljalo nadzor tijekom izvođenja šumarskih radova, dozvolile protuzakoniti nastavak šumarskih radova nakon što nisu zaprimili dokaze da se isti izvode sukladno Zakonu o šumama. 

KRSTULOVIĆ OPARA: Tijekom sanacije Marjana je posječeno 38 tisuća stabala

U obrazloženju, među ostalim, tvrdi da je tijekom sječe stabala više od 70 posto posječenih stabala, što je ukupno 26 tisuća stabala, odnosno najmanje 9237 m 3 drvne mase posječeno nezakonito i protivno propisima.

- Ako se uzme u obzir da je gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara javno iznio podatak o 38 tisuća posječenih stabala, znači da je protuzakonito posječeno preko 26 tisuća stabala tijekom izvođenja šumarskih radova u sklopu sanacije Park šume Marjan od potkornjaka - navodi u prijavi Kotur.

 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (4)
  • Treba prozvati i onoga ,koji je vršio nazdor nad sječom drveća koja nisu bila označena za sječu...

    12. 11. 2019,   16:15
  • Nikom od nas u Splitu nije jasno zašto su tolika stabla posjekli.

    12. 11. 2019,   14:02
  • Opara je nakon kaznene prijave poslao Ružića da demantira nezakonitu sječu 26.000 stabala na Marjanu koja su posječena a da nisu bila označena za sječu. A onda se Ružić pojavio i rekao: "Istina je da nismo postupali po Zakonu o šumama. Žurilo nam se pa nismo čekali odobrenja."

    12. 11. 2019,   13:56