Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijana skrivila smrt čovjeka pa krvava sjela iza: 'Nisam vozila'

None Foto: Mateo Sardelin/Glas Istre/Facebook/MUP 2

Auto je moj, ali ja nisam vozila, rekla je vatrogascima na mjestu nesreće Vera Begić, koja je lani pijana izazvala nesreću u kojoj je preminuo vozač auta u koji je udarila. Vatrogasci su krenuli tražiti vozača...

U srijedu će Gabrijela Marčeta Ferić, sutkinja županijskog suda u Puli, presuditi Veri Begić (37), bivšoj pročelnici za sport i tehničku kulturu grada Rijeke koja je prošle godine na Istarskom ipsilonu pijana ušla u suprotan smjer i izazvala nesreću u kojoj je preminuo Igor Soldatić. Glas Istre donosi nevjerojatne detalje sa suđenja.

U SRIJEDU PRESUDA Begić se na sudu ispričavala i plakala: Otac želi veliku kaznu

Na video snimci vidi se da je Vera Begić pokušala izaći na čvoru Buje, krenula je unatrag i vratila se istim putem, samo što je ušla u krivi smjer. Izbjegla je prvi auto, a u 9 minuta voženje suprotnim smjerom mimoišla se s još barem sedam vozila.

Prvo se 'očešala' sa Škodom slovenskih registracija, a potom je udarila u Peugeot pulskih oznaka u kojem je bio Igor Soldatić sa suprugom i 10-godišnjim djetetom. Sutkinja je na suđenju čitala izjave svjedoka i vatrogasaca, a posebno je težak dio u kojem je opisala kao je Vera Begić nakon sudara krvava izašla iz auta, došla do auta u kojem je bio Igor Soldatić, koji je tada bio još živ, potom se okrenula i vratila u svoj auto. Ali sjela je na zadnje sjedište i tamo dočekala vatrogasce.

Okrenula se od automobila u kojem je Soldatić još davao znakove života i u kojem su bile njegova ozlijeđena supruga i dijete koje je zapomagalo. Kad su do nje došli vatrogasci, jedan od njih pitao je Veru Begić tko je vozio.

Ona je rekla da je auto njezin, ali da ona nije vozila. To je ponovila i drugom vatrogascu pa su oni odmah počeli tražiti vozača blizu mjesta nesreće, bojeći se da je čovjek ispao iz auta da bi na kraju zaključili da ipak nije bilo drugog vozača.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Prijeti joj 15 godina zatvora

Podsjećamo, Vera Begić (37), bivša pročelnica za sport i tehničku kulturu grada Rijeke, prošle je godine na Istarskom ipsilonu s 1,9 promila alkohola vozila  suprotnim trakom i udarila u auto koji je dolazio iz suprotnog smjera.

OPTUŽNICA PROTIV BIVŠE PROČELNICE Pijana vozila i ubila čovjeka: Prijeti joj 15 godina zatvora...

U njemu su bili Igor Soldatić, njegova supruga i dijete. Igor je preminuo od zadobivenih ozljeda, a Vera Begić, koja je i 2017. godine pijana izazvala nesreću, tada samo s materijalnom štetom, priznala je na početku suđenja da je kriva. Ispričavala se u sudnici i plakala, a presuda na županijskom sudu u Puli bit će u srijedu. 

Prijeti joj 15 godina zatvora.

Komentari (111)
  • Svi pričate o nepostojećem vozaču, a nitko ne komentira kako je došla da poginulog, pogledala ga i vratila se u auto dok je još davao znakove života. Tj. okrenula mu je leđa. Koja bešćutnost to mora bit čovječe!!

    22. 10. 2019,   22:00
  • Ne znam zašto u člancima uvijek piše: "...prijeti 10, 15, godina...", kad svi znamo da od toga ništa. Neosuđivanost, teško djetinjstvo, dobra, ugledna obitelj, žena, majka, bivša sportašica, pročelnica, sinkope, položaj planeta, pojačana aktivnost Sunca, itd., itd. Uvijek se tu nađe gomila olakotnih okolnosti, pa bih se iskreno začudio ako dobije 5 godina, u zatvoru otvorenog tipa, sa slobodnim vikendima, mogućnosti traženja pomilovanja nakon 2/3 izdržane kazne...A nedužnog čovjeka više nema, dijete više nema tatu, i odrastati će bez njega. Psi laju, karavane prolaze...

    22. 10. 2019,   21:57
  • 15 godina robije za ubojicu i alkoholičarku ako je ovo 1 posto pravna država.

    22. 10. 2019,   21:36