Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lalovac: U planu reformi još nije odlučeno gdje će se rezati

None Foto: Patrik Macek/Pixsell

Ministar financija Boris Lalovac komentirao je plan reformi koji se u ponedjeljak šalje za Bruxelles te kazao da je u planu ograničenje zaduživanja javnih poduzeća

Ministar financija Boris Lalovac u emisiji 'A sada Vlada' na Hrvatskom radiju komentirao je gospodarsko stanje u zemlji i situaciju sa švicarskim frankom. 

Osvrnuo se i na Vladin plan reformi koji u ponedjeljak šalje za Bruxelles.

- Očekuje nas dio fiskalnog učinka, no još nije dogovoreno gdje će se rezati. Ograničit će se zaduživanje javnih poduzeća - rekao je Lalovac. 

Dodao je kako će se ova ili bilo koja druga vlada koja dođe morati ozbiljno pozabaviti upravljanjem javnim poduzećima, a plaće u agencijama i javnim poduzećima ući će u sustav plaća. 

- Ojačat ćemo kontrolu troškova i ulogu Državnog ureda za reviziju. Oko 180 javnih tijela, zavoda, agencija i instituta - mora se po plaćama i rashodima prilagoditi ostatku državne uprave - rekao je Lalovac.

U vezi sa slučajem švicarskog franka ministar je rekao da  se konverzijom u eure ''napokon došlo na pravi put''. Dodao je kako se dogovor očekuje kroz mjesec dana. 

Komentari (29)
  • Evo, počnite rezati sebi.. al onak za ozbiljno

    8. 4. 2015,   09:02
  • ....pa za početak digni potrošački kredit od 300000 kuna i uplati u državni proračun-za onih 300tisućica otpremnine bivšem direktoru HBOR-a što ti je takvom pametnom,i razrokom -ups "promaklo"

    8. 4. 2015,   09:12
  • Lalovac,hočeš reforme,onda ti evo poznate koje treba napraviti a ni tvoja vlada niti bivše vlade ne žele napraviti jer im to ne ide u korist:Ukidajte nepotrebne županije,općine,agencije,ministarstva,otpustite sve uhljebe u državnim firmama i sankcionirajte sve one koji su im to omogućili,u nadzorne odbore stavljate ljude koji znaju raditi,direktore birajte javnim natječajem,ukidajte nepotrebne funkcije,smanjite broj saborskih zastupnika za pola,smanjite plaće svim državnim dužnosnicima,ukidajte benificije i sankcionirajte nedolazak na posao,ukinite dobivanje plaća nakon odlaska sa funcije,preispitajte sve ugovore koji su štetni za državu,itd.Da se počnu raditi prave reforme,onda bi ova država mogla daleko otići,ali sumnjam pošto je očito da SDP,HDZ i njihovi partneri rade samo za sebe,a misle na građane samo kad su izbori što se pokaže svaki put.

    8. 4. 2015,   09:07