Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Macron poručio: O sporazumu o Brexitu više nema pregovora

None Foto: PHILIPPE WOJAZER

Francuska očekuje od britanske vlade da se izjasni o tome kako vidi daljnje korake u procesu provođenja Brexita pokrenutom nakon referenduma o izlasku iz članstva, rekao je glasnogovornik vlade

Francuski predsjednik Emmanuel Macron kazao je svojim ministrima u vladi da je sporazum o izlasku Velike Britanije iz Europske unije bio "najbolji mogući sporazum" i da se "o njemu ne može više pregovarati", kazao je u srijedu glasnogovornik francuske vlade Benjamin Griveaux. 

GER,  31. Parteitag der CDU Deutschlands in Hamburg ANGELA MERKEL: 'Štetu od Brexita želimo svesti na najmanju moguću mjeru'

Francuska očekuje od britanske vlade da se izjasni o tome kako vidi daljnje korake u procesu provođenja Brexita pokrenutom nakon referenduma o izlasku iz članstva, kazao je Griveaux nakon tjedne sjednice francuske vlade.

Francuski premijer Edouard Philippe trebao bi se u četvrtak sastati s ostalim ministrima u vladi kako bi zajednički razmotrili i eventualno ubrzali pripreme za Brexit bez sporazuma, dodao je glasnogovornik.

Prime Minister Theresa May sits down in Parliament after the vote on May's Brexit deal, in London SLUČAJ BREXIT Iako je sinoć teško poražena, May vjerojatno ostaje na vlasti

Prethodno je u srijedu njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila daljnje pregovaranje o sporazumu postignutom oko Brexita. Merkel je kazala kako je Njemačka spremna i na neuređeni Brexit. Također je poručila britanskoj premijerki Theresi May da je na njoj sada "da kaže kako dalje". 

Komentari (4)
  • Ovaj "danguban" se boji Engleza, Francuska je na koljenima, a on se inati i gradi image na pogresnoj strani. Svom narodu se obrati da Ti da kvalifikaciju, na sorosevoj podrsci si dosao na vlast a na narodnoj "podrsci" ces dobiti NOGU U RIT, bas ono sto si zasluzio. Europa mora jos onoj Nijemici s brkovima zacepiti usta i poceti sredivati svoje unutareuropske odnose. Ta dva "ga...da" su puno toga pokvarila, sto se mora ispraviti....STO PRIJE.

    16. 1. 2019,   18:30
  • Ako ti ne odgovaraju rezultati izbora, natjeraj narod da glasa ponovo. Zavadi pa vladaj. ;)

    16. 1. 2019,   17:36
  • Uskoro to ceka i francuze za njih je bolje sto nema UK sad ih se bar nesto pita.

    16. 1. 2019,   22:51