Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Marić: Svaki četvrti zaposlenik dobio je božićnicu ili bonuse...

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ta mjera vrijedi i dalje u 2019. godini, a neće vrijediti samo u prosincu kao prošle godine. Očekujemo nastavak tog trenda. Mislim da je to bila dobra mjera, koja je dobro ciljana i vremenski, a naišla je na dobar odaziv poslodavaca

Naknada za novorođenče od četvrtka bi trebala porasti. Umjesto dosadašnje tri tisuće, neoporezivo će biti čak 10 tisuća kuna. 

- Intencija ove mjere je da se otvori odnosno poveća mogućnost isplate te naknade. S druge strane znamo da demografija i demografske mjere su širi društveni problem. Nema jedne mjere koja može riješiti sve probleme. Ovo je dodatni doprinos poreznog sustava. Porezni sustav ne može riješiti sve naše probleme, ali na ovaj način mi dajemo dodatni doprinos. U prvom krugu porezne reforme dizali smo neoporezivi dio za sve građane, a onda posebno za djecu i sve uzdržavane članove i još pojačavali progresivnost. Bilo je i nekoliko mjera koje se tiču snižene stope PDV-a... Krenuli smo sa dječjim sjedalicama, a u zadnjem krugu su došle na red i pelene. Najvažnije je reći da svako porezno rasterećenje otvara dodtni prostor za poslodavce da povećavaju i plaće i stimulanse svojim zaposlenicima. To je, u konačnici, jedna od ključnih demografskih mjera. Ne gledajmo svaku mjeru zasebno i pojedinačno nego kao vrstu sinergijskog djelovanja... To nije problem koji može riješiti samo Vlada nego svi skupa na njemu trebamo raditi - komentirao je novu mjeru ministar financija Zdravo Marić u RTL Danas. 

DEMOGRAFSKA MJERA Marić: Dižemo neoporezivi dio naknade za djecu na 10.000 kn

Na pitanje koliko je poslodavaca iskoristilo mjeru neoporezivog dijela plaće od 7500 kuna  za bonuse i božićnice, Marić je odgovorio da je otprilike "svaki četvrti zaposlenik u Hrvatskoj, a ako isključimo državnu i javnu upravu, to je praktički svaki treći zaposlenik u realnom sektoru dobio". 

- Ta mjera vrijedi i dalje u 2019. godini, a neće vrijediti samo u prosincu kao prošle godine. Očekujemo nastavak tog trenda. Mislim da je to bila dobra mjera, koja je dobro ciljana i vremenski, a naišla je na dobar odaziv poslodavaca - dodao je. 

Komentari (53)
  • U mojoj firmi nismo dobili niti bon, a bome nisam čula da su ostale firme davale šakom i kapom, dobili su kao i svake godine bon od 200 do 500 kn u Konzumu! stavite minimalac na 6000 kn hebo vam p----mater!

    2. 1. 2019,   20:51
  • Tebe i tvog šefa ne mogu više slušati.Po vašim riječima ovdje raj.

    2. 1. 2019,   20:22
  • Daj nemojte više srat 800 000 ljudi je izašlo iz Lijepe Naše jer tu se ne može živiti,,kakvih 7000kn ???,pa kaj se s tim živi danas,,ajd ne je.... Više svima nam je jasno da bi trebali živjet ko Švicarci,,ono dodje sezona 1000e otoka 10000000 turista oa di je lova zkj smo tak u ku....Samo neke pretvorbe ovo ono,, pa žalosno je da od 3milijuna hrvata u ovoj zemlji kolko nas je sad a od toga 700 000 radno sposobnih koji rade ma kakvih 7000kn o ćem pričamo,,to bi trebao biti minimalac

    2. 1. 2019,   20:24