Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Za nekoliko dana plaće će im porasti za dodatna dva posto'

None Foto:

Ministar financija također je najavio da će mirovine indeksacijom rasti 2,44 posto, a ne 1,8 posto kako je prvotno rečeno, jer je rast plaća u prethodnih šest mjeseci bio puno veći nego rast cijena

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić izjavio je u utorak, uoči Vladina užeg kabineta, kako nisu sporne volja i želja za povećanjem plaća zaposlenima u zdravstvu i školstvu, ali to povećanje treba biti u skladu s mogućnostima.

- Za nekoliko će dana plaće porasti za dodatna dva posto. Je li to puno ili malo, možemo o tome razgovarati. Volio bih da je puno više, ali to je bilo dogovoreno - tri posto na početku godine i dva posto dodatno. Mi danas ponovno pričamo o dodatnom povećanju koje ne negiram i ne odbacujem, ali sve u skladu s mogućnostima, rekao je Marić novinarima pred Banskim dvorima.

Bankomat RAST I DALJE NIZAK Plaće u Hrvatskoj porasle su 10 posto u zadnje dvije godine

Komentirajući SDP-ove tvrdnje da novca za povećanja plaća ima, ali Vlada nema političku polju za to, Marić je rekao kako je SDP imao svojedobno priliku nešto učiniti, no tada nisu vodili ni dijalog sa sindikatima, a kamoli da su nešto dogovorili i učinili za zaposlene u javnim i državnim službama.

Zagreb: SDP predstavio plan za povećanje plaća u zdravstvu i obrazovanju OGLASIO SE BERNARDIĆ SDP: Novca za povećanje plaća u zdravstvu i školstvu ima...

- Lako je predlagati, ali u konačnici mjere su te koje se broje i koje se uzimaju u obzir.

Ministar financija također je najavio da će mirovine indeksacijom rasti 2,44 posto, a ne 1,8 posto kako je prvotno rečeno, jer je rast plaća u prethodnih šest mjeseci bio puno veći nego rast cijena. 

RASTU BRUTO INVESTICIJE Rast gospodarstva u drugom tromjesečju usporio na 2,4%

- Projekcije za ovu godinu pokazuju da za mirovine neće trebati 40 milijardi, kako je objavljeno, nego 41 milijardu kuna, a sredstva će biti osigurana, kazao je Marić naglasivši da su sve proračunske stavke podložne analizama, korekcijama i smanjivanju osim mirovina.

- Svjesni smo da imamo nepovoljne omjere broja osiguranika i umirovljenika, što je još uvijek ispod 1,3 zaposlenika na jednog umirovljenika, da je prosječna mirovina na razini na kojoj jest. Svi bismo htjeli da mirovine budu čim više, i to je stavka koju kroz indeksacije uspijevamo korigirati, a kamo sreće da možemo i puno više, rekao je Marić.

 

Komentari (15)
  • Super ekipa ste Vi ,bitno da Vi trošite nemilice,bitno da Vas 90% političara nemrete dokazati svoju uglavnom kriminalno stečenu imovinu,a tu se bildate na pišljivih 2% povećanja plaće za ljude kojima stvarno nije lako,al zato cijene svega su nam veće nego u Slo,Mađar,Austriji...,to Vam je onda ok zar ne??

    27. 8. 2019,   19:47
  • Već ih je pojela inflacija,toliko o povećanju plaća,smradovi lažljivi...

    27. 8. 2019,   15:47
  • Tih 2 posto dogovoreno u 9-tom mjesecu 2018. O čemu ovaj priča,???? Za toliko je samo meso poskupjelo. A ostalo??? Bitno da Žalac i Murganić primaju plaću 6+6 mjeseci. Preko 500.000kuna. Smradovi usrani. Sram vas bilo. Kud idu naši novci?????

    28. 8. 2019,   12:07