Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mega tajfun ubio devet ljudi, stotine ranjenih, nema struje...

None Foto: KYODO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 4

JAPAN: To je posljednja od vremenskih nepogoda koje su ovog ljeta pogodile tu zemlju, nakon snažnih kiša, klizišta, poplava i toplinskog vala koji je odnio stotine života...

Snažan tajfun Jebi ubio je najmanje devet ljudi u zapadnom Japanu dok je njih oko 340 ranjeno, izvijestila je u srijedu državna televizija NHK.

Jebi, što na korejskom znači lasta, kratko je vrijeme bio supertajfun i najsnažnija oluja koja je u posljednjih 25 godina pogodila Japan. To je posljednja od vremenskih nepogoda koje su ovog ljeta pogodile tu zemlju, nakon snažnih kiša, klizišta, poplava i toplinskog vala koji je odnio stotine života.

Boats float along with debris during Typhoon Jebi in Nishinomiya City NAREDILI EVAKUACIJU Snažan tajfun poharao Japan: Poginulo najmanje šestero ljudi

Tajfun, čiji su snažni vjetrovi na mahove mjestimično dosezali gotovo 220 kilometara na sat, oštetio je velik broj imovine, uključujući i zračnu luku Kansai u Osaki koja će u srijedu ostati zatvorena. Područje Osake bilo je najteže pogođeno snažnom olujom što je rezultiralo velikim brojem oštećenih zgrada i krovova, polomljenog drveća, srušenih dizalica te oštećenih vozila.

Zračna luka Kansai, koja je izgrađena na umjetnom otoku, bila je poplavljena i zatvorena, a u njoj je ostalo tri tisuće putnika i nekoliko stotina zaposlenih jer je u most koji ju povezuje s kopnom udario tanker. 

Intense high wind from Typhoon Jebi blows in Nishinomiya City PUTUJE PRILIČNO BRZO Nevrijeme: Japan je pogodio najsnažniji tajfun u 25 godina

Putnici su, prema izjavama danim NHK televiziji, proveli noć na terminalima, bez struje ili klimatizacije.

U srijedu ujutro zrakoplovni su ih dužnosnici brzim brodovima počeli prevoziti do obližnje zračne luke Kobe, budući se zračna luka Kansai nije mogla ponovno otvoriti.

Više od milijun domaćinstava bilo je u Osaki i okolnim područjima bez struje a otkazan je i velik broj letova te nekoliko željezničkih linija.

Komentari (8)
  • Naši tajfuni Jebo, poznatiji kao hDZ, i jedan manji isto tako razarajuć, zvan Jebić, tj. sDP, pojeb**i su lijepu našu, opustošili je i još uvijek prijete!! Zato Japanci moji, vaš Jebo je povjetarac za ove naše, prolazan je i za koji da će vam sunce sjati! Vi imate sreće!!

    5. 9. 2018,   10:05
  • Ma japanci ce to izgraditi i popraviti duplo brze nego sto ovim nasim uhljebima treba da izdaju lokacijsku dozvolu (sa gradjevinskom necu pretjerivati jer to traje i 2 godine).

    5. 9. 2018,   07:28
  • Naš lagani povjetarca Hdz odpuho pola Hrvatske

    5. 9. 2018,   10:34