Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Mi ćemo im šporke mudante svako malo vješati o tiramole'

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL 6

Stanari Geta jutros su izvjesili nove poruke gradonačelniku Opari, konzervatorima i komunalnim redarima.

Na tiramoli iznad vrta u Dominisovoj ulici u nedjelju ujutro osvanuli su transparenti, odnosno 'prosvjedna instalacija' koju su Getani nazvali 'Kako bi bilo vratiti se u prvobitno stanje'. 

Naime, jedan od aktivista koji se godinama brine o vrtu iz prosvjeda je izradio ilegalni puteljak i zidić te fontanu od stiropora koja je oduševila prolaznike, piše Dalmacija danas. Nakon tih instalacija sam se prijavio, kako bi Parkovi i nasadi preuzeli održavanje njihova vrta, što je bilo i obećanje splitskog gradonačelnika. Ubrzo je stiglo rješenje grada da se sve vrati u prvobitno stanje tj. da se uklone protupravne kamene ploče, betonirani zidići oko cvijeća i sve to u roku tjedan dana. 

Splićani izvjesili tiramole s porukama gradonačelniku | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- . Mi se pitamo što je prvobitno stanje? Nama bi to bilo povratak škovacama i korovu. Bi li povratak u prvobitno stanje bilo rušenje bazena koji je sagrađen za potrebe turizma na vrhu kuće u našoj ulici - poručili su stanari, piše Dalmatinski portal.

ZABRANILI IM VJEŠATI RUBLJE Pobuna u Dalmaciji: 'Mi ćemo višat, a oni nek samo pivaju...'

Kako bi pokazali da se duh Geta nije izgubio, rekli su i da su uzeli stvarnu priču sa sredine prošlog stoljeća. 

- Jedna je naša pokojna susjeda glasila za damu lakog morala i da bi prekinula ćakule ljubomornih susjeda samo je jednoga jutra objesila natpis o tiramolu: “Šupjaće, nastavite li se praviti pametne i važne, sve će van šporke mudante vaših muževa Mare kurbetina povišat na svoju tiramolu”. Tako je pokojna Mare istjerala stvari na čistac i pokazala kako treba mesti ispred svojih vrata prvo. Mi smo odlučili naš Get pomest, samo što vidite, gradski očusi se grčevito drže kandžama za svoje fotelje i stoličice, ali ne brinite, mi ćemo im njihove šporke mudante/rabote, svako malo vješati o naše tiramole – poručili su.
 

Tema: Hrvatska

Komentari (8)
  • Protiv politicara se moze bojkotom, prokazivanjem i upornoscu. Podrska svima. Ne daj te se.

    29. 9. 2019,   13:59
  • Podrška bravo!

    29. 9. 2019,   14:04
  • Svaka čast Splite! Ili kako bi rekla jedna moja draga prijateljica "Splitiću moj"! Je li se to malo vratija oni Smojin Split? Malo, Velo misto? Već sa' se bija zabrinija da je umra!? Nije!!!! I neće!! Vrati se Splite! Željno te čekan!

    29. 9. 2019,   15:23