Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Miroslav Škoro poručio: Žao mi je što se ovaj dan politizira

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL 3

Danas treba čestitati Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a ne proslavu koristiti za osobnu promociju, naglasio je Škoro

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u ponedjeljak je komentirao neizravnu najavu aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da će se ponovno kandidirati za Pantovčak, rekavši da mu je žao što se Dan pobjede "na neki način politizira".

"Svi smo očekivali njezinu kandidaturu, no međutim, žao mi je što se na neki način politizira ovaj dan, najveći u hrvatskoj povijesti", kazao je Škoro za Jutarnji list.

Dodao je kako je u politici važno biti "vjerodostojan i odgovoran".

Predsjednica sa zastavom u ruci dolazi na kninsku tvrđavu povodom Dana pobjede KOLINDA NAJAVILA KANDIDATURU? 'I sljedećih pet godina ja ću u Knin dolaziti kao predsjednica'

Također je rekao kako je otkazao prije godinu dana dogovoren koncert u Kninu jer "nije htio politizirati proslavu".

Ujedno je poručio kako su na današnji dan ponajprije u fokusu hrvatski branitelji, njih 201 koji su poginuli tijekom Oluje.

"Danas treba čestitati Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a ne proslavu koristiti za osobnu promociju", naglasio je Škoro dodavši da "ni jedna stranka, ni pojedinac, ne mogu biti iznad današnjeg dana".

Dodao je kako mu je žao zbog toga.

 

Komentari (94)
  • Ovdje moram citirati moju omiljenu komentatoricu, desne orijentacije: "Da je proslava onakva kakva bi morala biti u Kninu bi bili samo preživjeli branitelji, obitelji poginulih i nestalih i hrvatski narod. Ni jedan jedini političar, posebno oni koji rat vidjeli nisu." I to je to!

    5. 8. 2019,   14:46
  • Tako je Škoro. Nije se moglo gledat niti slušat te samopromicije dokazanih poslušnika krupnog kapitala. Sve su, samo domoljubi nisu.

    5. 8. 2019,   14:42
  • Škoro "u sridu", Kolinda "uništa".

    5. 8. 2019,   14:44