Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Misterij obezglavljenog tijela: Tapkaju u mraku godinu dana...

None Foto: Screenshot/youtube 6

Jezivi zločin, ubojstvo beskućnika Gerda Michaela Stratena na groblju u Koblenzu, izazvao je užas u cijeloj Njemačkoj, a do danas je ostao zagonetka za policiju...

Beskućnika Gerda Michaela Stratena (59) pronašli su mrtvog na glavnom groblju u Koblenzu prije gotovo godinu dana (23. ožujka 2018.). Glava mu je bila odrubljena. No, jezivi zločin koji je izazvao užas u cijeloj Njemačkoj do danas je ostao zagonetka za policiju, javlja Feniks magazin

Ispitano je više od 1000 svjedoka, a svojevremeno su raspisali i nagradu od 10.000 eura za informacije koje bi dovele do ubojice. 

Foto: Screenshot/youtube

Nakon detaljne istrage koja nije dala rezultata, policija smatra kako je zločin počinio netko tko je privremeno boravio u gradu

Foto: Screenshot/youtube Upravo zato je policija, kako bi došla do novih informacija, otkrila detalje zločina u dokumentarnoj emisiji njemačke nacionalne televizije ZDF Aktenzeichen “XY ”( Neriješeni slučajevi). Nadali su se da će doprijeti do drugih svjedoka koji su možda u vrijeme ubojstva boravili u tom kraju.

Nažalost, za sada ni ta emisija nije dala konkretnih rezultata.

- Stigli su brojni pozivi iz svih krajeva Njemačke. Ali, nažalost, nismo dobili ništa iskoristivo - kazao je glasnogovornik policije u četvrtak.

Foto: Screenshot/youtube

Kako se ranije pisalo, Straten je nekoć radio u Koblenzu s umjetninama. Krajem 90-tih je imao svoju trgovinu umjetnina ali je morao zatvoriti zbog lošeg poslovanja.  Kasnije je godinama živio na glavnom groblju u Koblenzu.

Često je bio na ulici, ali i na raznim javnim događanjima na kojima je skupljao prazne boce i limenke kako bi zaradio novac. Ponekad je radio i kao ispomoć u tvrtki za dekoraciju u Koblenzu, te odlazio po cijeloj Sjevernoj Rajni Vestfaliji i Hessenu.

Foto: Screenshot/youtube

– Vjerojatno se i upoznao s nekim ljudima radeći taj posao – rekao je istražitelj iz Koblenza.

Oni koji ga poznaju govore kako je često odlazio u knjižnicu, nije konzumirao alkohol, i nikako se nije uklapao među beskućnike.

 

 

 

Komentari (16)
  • Cit.... policija smatra kako je zločin počinio netko tko je privremeno boravio u gradu. NE govori li ovo još jednom o OPASNOSTIMA ljudi koji prelaze granice bez evidencije, kontrole i bez ijednog indetifikacijskog dokumenta ??

    9. 3. 2019,   08:39
  • Vrlo je lako moguće da je to netko, tko je privremeno boravio u gradu. Značajno je i to da je odabrao žrtvu za koju nitko vjerojatno neće dugo pitati. Postoje ljudi, kojima je ludi patološki fetiš učiniti oduzimanje života odrubljivanjem glave, a i serijski ubojice, koji to čine iz bolesne strasti, te ou tzuju po svijetu i čine ovakova djela..A postoje i žrtve koje ne znaju da im se to sprema, kao i one koje takove egzekutore....naručuju. Uz naknadu..ili ne.. Čak i toga ima, da da.. Više nego bi se mnogi osudili pretpostaviti.

    9. 3. 2019,   10:00
  • Ja mislio da samo u RH i pod hdz-om postoje skupljači boca🙄

    9. 3. 2019,   07:12