Obavijesti

Promo sadržaj

Mladi matematičari pokrenuli kampanju za pomoć vršnjacima

Mladi matematičari pokrenuli kampanju za pomoć vršnjacima
1

Uključite se u akciju i omogućite mladim nadarenim matematičarima da razvijaju svoja znanja na nadolazećem kampu

Udruga Mladi nadareni matematičari ,,Marin Getaldić'' i ove godine, osmi put zaredom, organizira Ljetni kamp mladih matematičara koji će se održati sredinom kolovoza u Zadru. Kako bi talentiranim vršnjacima slabijeg imovinskog stanja omogućili da razvijaju svoja znanja na nadolazećem ljetnom kampu, pokrenuli su prikupljanje sredstava na fundraising platformi Čini pravu stvar - uključite se i podržite ih!

Po svemu sudeći, ovo bi trebao biti dosad najveći ljetni kamp u njihovoj organizaciji u koji će biti uključeno preko 100 polaznika i mentora. Realizacija projekta tih razmjera, za nekolicinu zaljubljenika u matematiku, zaista je pravi organizacijski i financijski izazov. Kako bi omogućili sudjelovanje i zaljubljenicima u matematiku slabijeg imovinskog stanja, Udruga je na fundraising platformi Čini pravu stvar pokrenula izazov kako bi prikupila potrebna sredstva. Svakih prikupljenih 1000 kuna osigurava jednotjedni kamp za jednog učenika, a doprinijeti možete već i s uplatom od 5 ili 10 kuna.

Događanja na ljetnom kampu će biti vrlo slična onima prethodnih godina. U jutarnjim satima održavaju se predavanja s natjecateljskim temama u trajanju od 4 sata, u nekoliko skupina određenih po predznanju polaznika.  U popodnevnim satima, održavaju se projekti kojima se pokušava polaznicima približiti realnu primjenu matematike u različitim djelatnostima. Također, bit će organizirana i popularno-znanstvena predavanje na kojem gostujući predavači, najčešće profesori, znanstvenici ili predstavnici tvrtki koje djeluju u područjima srodnima matematici, prezentiraju neku temu vezanu uz korisnu primjenu poznatih, naprednijih matematičkih metoda. Cijeli kamp je isprepleten poticanjem suradnje, druženja, povezivanja i timskog rada mladih nadarenih matematičara iz cijele Hrvatske.

Više o izazovu i ljetnom kampu pročitajte na LINKU

Uključite se i donirajte

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.