Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Moja Koko je cvilila i plakala, a on ju je iznova ubadao nožem'

None Foto: Facebook 4

Kujica američkog staforda ubijena je u subotu u Šijanskoj šumi u Puli. Vlasnica psa tvrdi da nije bila agresivna: 'Ma ona je spavala do jučer s mojom djecom. Uopće se nije branila,već je primila četiri uboda nožem...'

Moj Koko je bio predivan pas i nakon što je mučki ubijen naša obitelj je prežalosna. Majka i otac su mi dijabetičari i njima je sve to teško palo. Pas staford bio je odgojen da bude dobar i miroljubiv s djecom. Nikada nikome ništa nažao nije učinio, i bio je blage naravi. Slomljeni smo svi. Bio je to moj peti pas, a svi su do sada preminuli od starosti, jecala je neutješna vlasnica (41) iz Pule.

ŠOK U PULI Nožem je izbo psa pred očima vlasnice: Izdahnula na rukama

O imenima kaže neće jer je sve još u procesu. Sedmogodišnja kujica američkog staforda ubijena je u subotu oko 16 sati u Šijanskoj šumi, dok ga je vlasnica šetala.  Ubijena je nožem i imala je četiri ubodne rane.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

- Ma ona je spavala do jučer s mojom djecom.Koliko je bila dobra i nježna govori podatak da se  uopće nije branila,već je primila četiri uboda nožem i krenula prema meni. Nakon nekoliko metara se srušila, a krv iz nje šikljala svuda uokolo. Samo me gledala - ispričala je neutješna žena.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Kaže da je toga dana šetala dublje kroz šumu kako bi pustila psa da se istrči. Tamo su naišle na mladića.

-  On je s jednom curom i psom čučao u grmlju. Prošli smo pored, a pri povratku, nakon otprilike sat vremena, Koko je krenula da ih pozdravi, ništa više. Čim je prišla, on je uhvatio svog psa, dignuo ga u zrak i rukom krenuo prema Koku. Sve se brzo odigralo i nisam shvaćala što se događa. Moj pas je cvilio, plakao, a on ga je iznova ubadao. U jednom trenutku Koko se okrenula i vraćala prema meni, kada je pala. Na žalost, nisam uspjela spriječiti veliko krvarenje. Nje više nema - očajna je vlasnica.

Cijeli slučaj je prijavljen policiji koja kaže da je u nedjelju 10.veljače 27-godišnji muškarac sam prijavio pulskoj policiji da ga je dan ranije oko 15.30 sati u Šijanskoj šumi u Puli, dok se šetao s djevojkom i psom pasmine koker napao staford koji je do njih dotrčao bez povodca.

- Kako bi spriječio daljnji napad na svog psa i sebe samoga, ozlijedio ga je džepnim nožem. Isti dan pulskoj je policiji prijavu podnijela i 41-godišnja vlasnica psa obzirom je Staford od zadobivenih ozljeda uginuo. Policijski službenici na mjestu događaja obavili su očevid, prikupili obavijesti od svjedoka događaja, te zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja proveli kriminalističko istraživanje. O svemu utvrđenom bit će dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu - kaže policija.

Komentari (428)
  • nikad necu zaboravit kada me ganjao rotvajler po betonskom igralistu ,sva sreca bilo mu je sklisko malo.. on rezi i trci ,ja bjezim u krug a gazda se dere ma oce se samo igrat..

    12. 2. 2019,   13:44
  • Mislim nitko ne zna cijelu priču, ali mi ova zvuči kao još jedna od oni "Ma neće ti on ništa, on se samo igra."

    12. 2. 2019,   13:40
  • Iman ja kući huskya koji je toliko miran i poslušan stvarno divota, ali isto ga se ne pušta bez uzice, jer nisu svi ljubitelji pasa, može se malo dijete uplašiti, a ovaj moj razigran pa skoči na dijete ili nešto, tu nema pravila ako psa ne vodiš na uzici ne ugrožavaš tuđe živote već i njegov jer može i drugi pas naletiti na njega divljački ili nešto. Zna se za što uzica služi, ne odobravan nikakvo nasilje ni udaranje, ali da prema meni stafford terijer šeta i kruži oko mene stvarno ne znan kako bi reagira.

    12. 2. 2019,   13:41