Obavijesti

News

Komentari 155

'Bilo je strašno, tijela su ležala u krvi. Rekao je: 'Ive, nemoj'...'

'Bilo je strašno, tijela su ležala u krvi. Rekao je: 'Ive, nemoj'...'
7

To je bilo nešto strašno, mislila sam da ćemo svi umrijeti. Pa ta mrtva tijela u lokvama krvi. Znam da sam u jednom trenutku pomislila možda će mu nestati pa će nas to spasiti, rekla je svjedokinja

VIDEO

- Te večeri došli smo iz Zagreba proslaviti rođendan dviju cura iz društva, plesalo se i zabavljalo. Tijekom večeri primijetio sam redara kako nekog čovjeka gestikulacijom ruke tjera van. On se poslije vratio i nešto mu govorio, no on mu je odmahnuo rukom u stilu da ga ne zanima. Nakon nekih sat vremena začula se pucnjava. Pomislio sam da su petarde pa sam se naivno nagnuo iza stupa u dico klubu i ugledao čovjeka s pištoljem kako puca. Zgrabio sam curu i legao preko nje da je zaštitim - ispričao je svjedok koji je tu večer bio s društvom u klubu. 

- Potom sam vidio Tomu kako ide prema tom čovjeku i govori "što to radiš?", a onda sam vidio da je pogođen u nogu, da pada na pod i puzeći moli za život riječima "nemoj Ive, molim te", mislim da je rekao i da ima djecu, ne sjećam se točno, bio sam u šoku i taj događaj želim zauvijek zaboraviti. Zatim je prišao Tomi, stao iznad njega i na udaljenosti od pola metra hladnokrvno mu pucao u potiljak.

Prije krvavog pohoda je popio litru rakije, pelinkovce i pive...
Prije krvavog pohoda je popio litru rakije, pelinkovce i pive...

- Nakon toga je nastavio nekog tražiti po klubu govoreći "naći ću te, izađi, gdje si se skrio". Onda je prišao jednom dečku kraj DJ pulta i rekao mu da ustane, a kada je on ustao i kazao "nemoj me, nisam ti ja ništa", on je nastavio tražiti dalje. Prišao je meni pa sam ustao i ja, a on je pogledavši me rekao "nisi ti taj". U tom trenu moja, a i neke druge cure su počele plakati, a on je mirnim glasom kazao "ne bojte se cure, vama neću ništa, vi mi ništa niste napravile". Onda sam vidio dečka kako trči prema izlazi pa tog čovjeka kako trči za njim i puca i u njega. Kasnije sam shvatio da je to bio Tin - nastavio je svjedok. 

Rijeka: Početak suđenja Ivanu Tomljanoviću kojeg se tereti za ubojstvo

- Potom je napustio disco, a kada se sve stišalo, a mi se malo pribrali vidjeli smo kako na ulazu u lokvi krvi leži Tin. Mislio sam da je mrtav, no primijetivši treptaj njegovog oka stavio sam mu majicu pod glavu te pomogao da ga se unese u hitnu koja je u međuvremenu stigla. Stigla je i policija i vidio sam kako ubojicu privode. U to sam čuo ženu kako se iz obližnjeg fast fooda "krivi" - "ima još jedan". Potrčao sam i tamo ugledao Josipa kako leži na podu krvavih prsa. Stisnuli smo mu ranu do dolaska druge hitne - svjedok je detaljno prepričao jezive detalje stravičnog krvoprolića u senjskom disco klubu 'Konoba' sredinom rujna 2017. godine, zbog kojega se Senjaninu Ivanu Tomljanoviću (56) sudi na Županijskom sudu u Rijeci za ubojstvo Tomislava Lopca (na gornjoj fotografiji desno) te pokušaj ubojstva Tina Rončevića (27) i Josipa Mesića (28).

'Mislila sam da ćemo svi umrijeti' 

Osim njega svjedočilo je još nekoliko mladića i djevojaka, koje se su kobne noći našle u navedenom klubu. Nitko od njih ubojicu nije znao ili ga je znao samo iz viđenja. Svi su se razjasnili kako te večeri u discu nisu primijetili nikakvo komešanje, prepucavanje, naguravanje niti svađu između bilo koga. Dapače, "bila je to jedna od boljih zabava, svi su bili veseli i raspoloženi i baš je bila pozitivna atmosfera, sve do tog trenutka pucnjave", izjavio je mladić iz Senja.

- To je bilo nešto strašno, mislila sam da ćemo svi umrijeti. Pa ta mrtva tijela u lokvama krvi. Znam da sam u jednom trenutku pomislila možda će mu nestati pa će nas to spasiti. Trudim se sve to zaboraviti - drhtavim glasom, tresući se i sa suzama u očima rekla je još uvijek vidno potresena svjedokinja iz Zagreba.

Ismijavali ga i potjerali, a on se vratio naoružan: 'Tko se ruga?'
Ismijavali ga i potjerali, a on se vratio naoružan: 'Tko se ruga?'

Na ročištu je svjedočila i optuženikova supruga potvrdivši kako joj je suprug u stanu držao oružje.

- Ja taj sef nikad nisam otvarala, ali znam da je sve u njemu bilo legalno. On je bio lovac, član lovačkog društva, imali smo i dva lovačka psa, ali mene to nije zanimalo. Prema meni nikad nije bio agresivan i sjećam se da sam bila jako šokirana kada mi je policija to jutro pokucala na vrata i rekla što se dogodilo. Sve to jako nam je teško i nadam se da neće ostaviti posljedice na našeg sina kojemu nastojim biti podrška da sve to što bezbolnije podnese - kazala je optuženikova supruga dodavši da je s njim imala normalan brak.

Rijeka: Pravosudna policija dovodi Ivana Tomljanovića na Županijski sud

Posvađali se, pa ga ubio 

Podsjetimo, do navedenog krvoprolića kobnog jutra došlo je nakon verbalne prepirke između Josipa Mesića i Tomljanovića, kojega je Mesić tražio da se udalji od njegovog društva, nakon što je isti sjeo na "njegovu" stolicu. U tom prepiranju Mesić mu uzima pivu, bojeći se da ga isti ne udari s njom, te je daje konobaru. Pri tom mu zadaje i vritnjak te u tom naguravanju Tomljanović pada na pod. Nakon što se obraća redaru, a on ubojicu također tjera van. Osramoćen i ponižen on odlazi kući pa ravno iz sefa u ormaru spavaće sobe uzima revolver Smith&Wesson i pištolj HS s većom količinom streljiva te se tako naoružan ponovo vraća u 'Konobu' gdje ispaljuje nebrojene metke po žrtvama i cijeloj prostoriji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)