Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Možda me razum izdaje, ali u plamenu se vidi silueta Isusa!'

None Foto: CHARLES PLATIAU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Kada sam pogledala sinoć fotografiju, zadivila me. Kad ju pogledam, vidim siluetu Isusa. Stvarno vidim čistu sliku, izjavila je Lesley Rowan iz Škotske kada je pogledala fotografiju Notre Dame u plamenu

Lesley Rowan iz Škotske čitala je o požaru u Parizu u kojem je izgorjela katedrala Notre Dame. Na jednoj od fotografija vidjela je Isusovu siluetu u plamenu i odmah fotografiju podjelila na Facebooku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO: PEPEO, UNIŠTENI KROV... Snimke nakon strašnog požara: Pogledajte Notre Dame iznutra

- Možda me moj razum izdaje, ali ljudi, pogledajte ovo - objavila je Lesley (38) na Facebooku zajedno sa zaokruženom fotografijom katedrale. U međuvremenu je objavu izbrisala. 

'Ovaj prizor će utješiti Francuze, ali i svijet'

- Kada sam pogledala sinoć fotografiju, zadivila me. Kad ju pogledam, vidim siluetu Isusa. Stvarno vidim čistu sliku - rekla je za Daily Mail i dodala kako misli da će taj prizor utješiti Francuze, ali i svijet koji tuguje zbog požara na katedrali. 

Fire at Notre Dame Cathedral in Paris | Autor: CHARLES PLATIAU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: CHARLES PLATIAU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Podsjetimo, veliki požar zahvatio je 850 godina staru katedralu Notre Dame u Parizu. Simbol Francuske i najposjećenija turistička atrakcija u toj zemlji gorjela je 16 sati prije nego što su vatrogasci u potpunosti ugasili vatru. 

Foto: REUTERS

U katedrali su sačuvani razni religijski artefakti i umjetnička djela. Svećenik Jean-Marc Fournier spasio je iz goruće katedrale Kristovu krunu. Ovaj blagoslovljeni sakrament u Pariz je donio 1238. francuski kralj Luj IX. Relikviju su čuvali u ukrašenom zlatnom sanduku u riznici katedrale. 

Foto: PA/Pixsell/twitter

- Kristova kruna, tunika Luja IX i još nekoliko remek djela su sad na sigurnom - potvrdila je i gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo.

Zanimljivo je da je požar uništio većinu katedrale, veliki zlatni križ ostao je čitav. Francuski predsjednik Emanuel Macron rekao je u utorak da će unutar pet godina u potpunosti obnoviti Notre Dame. 

Naravno, treba napomenuti da je križ ostao čitav jer je temperatura na kojoj je gorjela katedrala bila manja od one na kojoj se zlato tali. 

Foto: YouTube/ABC News

Komentari (220)
  • Izdaje te razum.

    17. 4. 2019,   08:46
  • Je istina je i šibice mu vire iz đepa.

    17. 4. 2019,   09:13
  • Možda me izdaje razum, ali vidim plamen.

    17. 4. 2019,   09:19