Obavijesti

News

Komentari 41

Mrak Taritaš tvrdi: Premijer ne može imati tako kratak fitilj

Mrak Taritaš tvrdi: Premijer ne može imati tako kratak fitilj
1

Poručila je da se u Saboru svi trebaju primjereno ponašati, a premijer treba to pokazivati svojim primjerom. Ako je nervozan i ima problema u HDZ-u, neka to u HDZ-u i rješava, istaknula je

VIDEO

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš u četvrtak je ocijenila, komentirajući sukob premijera Andreja Plenkovića i Mostova saborskog zastupnika Nikole Grmoje u Saboru, da je to apsolutno neprimjereno ponašanje i bujanje najnižih strasti, a predsjednik HSS-a Krešo Beljak ustvrdio da je riječ o sukobu HDZ-a i Mosta za isto biračko tijelo.

Njih dvoje su zajedno s predsjednikom IDS-a Borisom Miletićem i predsjednikom PGS-a Darijom Vasilićem potpisali sporazum o pristupanju PGS-a Amsterdamskoj koaliciji.

Anka Mrak Taritaš kazala je kako je u srijedu Grmoja "pozicionirajući Most ekstremno desno" jasno rekao da Hrvatska treba zatvoriti pregovore sa Srbijom onako kako su to Slovenci činili nama i optužio premijera za veleizdaju.

'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'
'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'

Premijer ne može imati tako kratak fitilj

"Nakon toga proglašena je stanka, premijer se ustao i rekao da će otići, a na daljnju raspravu se okrenuo i krenuo prema Grmoji, s idejom da pokaže da on nije sve ono što se govori o njemu, da je anemičan i sve ostalo", rekla je.

Ne želim sudjelovati u radu parlamenta koji se prikazuje kao mjesto gdje je premijer fizički napao jednog saborskog zastupnika. To je loše za Hrvatsku, ali to sve treba čitati u kontekstu nadolazećih europskih izbora, gdje će "svatko bildati sebe i ništa neće biti sveto", navela je Mrak Taritaš.

Bačić: Krstičević je reagirao neprimjereno, ali ga razumijem
Bačić: Krstičević je reagirao neprimjereno, ali ga razumijem

Poručila je da se u Saboru svi trebaju primjereno ponašati, a premijer treba to pokazivati svojim primjerom. Ako je nervozan i ima problema u HDZ-u, neka to u HDZ-u i rješava, istaknula je. 

"Premijer ne može imati tako kratak fitilj, kad od nekog čuje da zbog anemije nije služio vojni rok treba to otrpjeti, a ne kao dijete u vrtiću reći - 'ajmo se tuć'", naglasila je predsjednica GLAS-a.

'Premijer je reagirao ljudski, a svatko od nas bi tako reagirao'
'Premijer je reagirao ljudski, a svatko od nas bi tako reagirao'

Komentirajući ponašanje ministra Damira Krstičevića ustvrdila je da on ne može obavljati taj posao ako ima tako nizak prag tolerancije.

"Da želi biti odgovoran, zahvalio bi se na poziciji ministra i otišao nakon propalog posla s kupovinom aviona. To je bilo još jedno sramoćenje Hrvatske, dvije godine raditi i onda vam kažu da ste radili krivo", navela je.

Zašto je Krstičević, ministar a ne vojnik, danas izgubio živce?
Zašto je Krstičević, ministar a ne vojnik, danas izgubio živce?

Beljak je ustvrdio da HDZ i Most imaju dijametralno suprotne stavove od HSS-a.

"Hrvatskoj je u interesu da ne bude pogranična država i da se granica civilizacije nakon 2000 godina makne dalje na istok. Ne može nam biti u interesu da Srbija, BiH i druge države još 20, 30 ili 40 godina ostanu izvan EU-a. Tko to ne shvaća, nije mu mjesto u politici", rekao je. 

Vlada "tapka u mjestu" u vezi LNG-a i rafinerije 

Komentirajući spremnost Vlade da gradi LNG terminal iz državnog proračuna i najavu zatvaranja rafinerije u Sisku Mrak Taritaš je ocijenila da ova Vlada nije spremna ni na kakav iskorak, nego "tapka u mjestu".

Krstičević: 'Ja sam ratnik. Ta maketa je za mene poniženje'
Krstičević: 'Ja sam ratnik. Ta maketa je za mene  poniženje'

Ne treba ni podsjećati na HDZ-ova istupanja vezana uz rafineriju u Sisku iz predizborne kampanje i premijerove najave rješavanja problema Ine, dodala je.

LNG terminal nitko više ne postavlja na moru, nego na kopnu i to s jasnim izvorima ulaganja i rokovima te pokazateljima ekonomske opravdanosti, rekla je.

Krstičević 'pukao': Zgrabio je maketu aviona i bacio na pod!
Krstičević 'pukao': Zgrabio je maketu aviona i bacio na pod!

Beljak je ustvrdio kako se Hrvatska dovela u situaciju da energetski ovisi o drugima, pa je sada "kao ping-pong loptica između istoka i zapada". HDZ u svim aferama pokazuje nervozu i očito se nešto događa što javnost ne zna, ustvrdio je.

Boris Miletić je komentirao isplatu dugova članovima bivše Uprave Uljanik grupe za plaće, dok su radnici na minimalcu, rekavši da na to nije mogla utjecati nova Uprava.

"Mogu samo suosjećati s radnicima, oni bi trebali biti prioritet pri isplati plaća, a ne bivša Uprava", rekao je.

PGS pristupio Amsterdamskoj koaliciji

Predsjednici GLAS-a Anka Mrak Taritaš, IDS-a Boris Miletić, HSS-a Krešo Beljak i PGS-a Darijo Vasilić u četvrtak su u Rijeci potpisali sporazum o pristupanju PGS-a u Amsterdamsku koaliciju.

Darijo Vasilić izrazio je zadovoljstvo ulaskom u koaliciju te naveo kako je PGS-u i drugima zajednička borba za regionalne vrijednosti, otvoreno, moderno, građansko društvo i uljuđenu Hrvatsku, a protiv rastuće radikalne desnice i sve jačeg populizma u politici.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa