Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mrak Taritaš tvrdi: Premijer ne može imati tako kratak fitilj

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Poručila je da se u Saboru svi trebaju primjereno ponašati, a premijer treba to pokazivati svojim primjerom. Ako je nervozan i ima problema u HDZ-u, neka to u HDZ-u i rješava, istaknula je

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš u četvrtak je ocijenila, komentirajući sukob premijera Andreja Plenkovića i Mostova saborskog zastupnika Nikole Grmoje u Saboru, da je to apsolutno neprimjereno ponašanje i bujanje najnižih strasti, a predsjednik HSS-a Krešo Beljak ustvrdio da je riječ o sukobu HDZ-a i Mosta za isto biračko tijelo.

Njih dvoje su zajedno s predsjednikom IDS-a Borisom Miletićem i predsjednikom PGS-a Darijom Vasilićem potpisali sporazum o pristupanju PGS-a Amsterdamskoj koaliciji.

Anka Mrak Taritaš kazala je kako je u srijedu Grmoja "pozicionirajući Most ekstremno desno" jasno rekao da Hrvatska treba zatvoriti pregovore sa Srbijom onako kako su to Slovenci činili nama i optužio premijera za veleizdaju.

Zagreb: Vlada održala 138. sjednicu PLENKOVIĆ NAKON INCIDENTA U SABORU 'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'

Premijer ne može imati tako kratak fitilj

"Nakon toga proglašena je stanka, premijer se ustao i rekao da će otići, a na daljnju raspravu se okrenuo i krenuo prema Grmoji, s idejom da pokaže da on nije sve ono što se govori o njemu, da je anemičan i sve ostalo", rekla je.

Ne želim sudjelovati u radu parlamenta koji se prikazuje kao mjesto gdje je premijer fizički napao jednog saborskog zastupnika. To je loše za Hrvatsku, ali to sve treba čitati u kontekstu nadolazećih europskih izbora, gdje će "svatko bildati sebe i ništa neće biti sveto", navela je Mrak Taritaš.

Zagreb: Konferencija za medije HDZ-a OPTUŽUJU GA ZA IZAZIVANJE INCIDENATA Bačić: Krstičević je reagirao neprimjereno, ali ga razumijem

Poručila je da se u Saboru svi trebaju primjereno ponašati, a premijer treba to pokazivati svojim primjerom. Ako je nervozan i ima problema u HDZ-u, neka to u HDZ-u i rješava, istaknula je. 

"Premijer ne može imati tako kratak fitilj, kad od nekog čuje da zbog anemije nije služio vojni rok treba to otrpjeti, a ne kao dijete u vrtiću reći - 'ajmo se tuć'", naglasila je predsjednica GLAS-a.

REAKCIJE MINISTRA 'Premijer je reagirao ljudski, a svatko od nas bi tako reagirao'

Komentirajući ponašanje ministra Damira Krstičevića ustvrdila je da on ne može obavljati taj posao ako ima tako nizak prag tolerancije.

"Da želi biti odgovoran, zahvalio bi se na poziciji ministra i otišao nakon propalog posla s kupovinom aviona. To je bilo još jedno sramoćenje Hrvatske, dvije godine raditi i onda vam kažu da ste radili krivo", navela je.

Varaždin: Pripadnici Puma nakon sedam dana pjeÅ¡ačenja stigli u Varaždin TOMISLAV KLAUŠKI Zašto je Krstičević, ministar a ne vojnik, danas izgubio živce?

Beljak je ustvrdio da HDZ i Most imaju dijametralno suprotne stavove od HSS-a.

"Hrvatskoj je u interesu da ne bude pogranična država i da se granica civilizacije nakon 2000 godina makne dalje na istok. Ne može nam biti u interesu da Srbija, BiH i druge države još 20, 30 ili 40 godina ostanu izvan EU-a. Tko to ne shvaća, nije mu mjesto u politici", rekao je. 

Vlada "tapka u mjestu" u vezi LNG-a i rafinerije 

Komentirajući spremnost Vlade da gradi LNG terminal iz državnog proračuna i najavu zatvaranja rafinerije u Sisku Mrak Taritaš je ocijenila da ova Vlada nije spremna ni na kakav iskorak, nego "tapka u mjestu".

BIJESNO BACIO MAKETU NA POD Krstičević: 'Ja sam ratnik. Ta maketa je za mene poniženje'

Ne treba ni podsjećati na HDZ-ova istupanja vezana uz rafineriju u Sisku iz predizborne kampanje i premijerove najave rješavanja problema Ine, dodala je.

LNG terminal nitko više ne postavlja na moru, nego na kopnu i to s jasnim izvorima ulaganja i rokovima te pokazateljima ekonomske opravdanosti, rekla je.

VIDEO: SKANDAL U SABORU Krstičević 'pukao': Zgrabio je maketu aviona i bacio na pod!

Beljak je ustvrdio kako se Hrvatska dovela u situaciju da energetski ovisi o drugima, pa je sada "kao ping-pong loptica između istoka i zapada". HDZ u svim aferama pokazuje nervozu i očito se nešto događa što javnost ne zna, ustvrdio je.

Boris Miletić je komentirao isplatu dugova članovima bivše Uprave Uljanik grupe za plaće, dok su radnici na minimalcu, rekavši da na to nije mogla utjecati nova Uprava.

"Mogu samo suosjećati s radnicima, oni bi trebali biti prioritet pri isplati plaća, a ne bivša Uprava", rekao je.

PGS pristupio Amsterdamskoj koaliciji

Predsjednici GLAS-a Anka Mrak Taritaš, IDS-a Boris Miletić, HSS-a Krešo Beljak i PGS-a Darijo Vasilić u četvrtak su u Rijeci potpisali sporazum o pristupanju PGS-a u Amsterdamsku koaliciju.

Darijo Vasilić izrazio je zadovoljstvo ulaskom u koaliciju te naveo kako je PGS-u i drugima zajednička borba za regionalne vrijednosti, otvoreno, moderno, građansko društvo i uljuđenu Hrvatsku, a protiv rastuće radikalne desnice i sve jačeg populizma u politici.

 

 

Komentari (41)
  • Može, može imati kratak fitilj, jer Plenky boy može sve što želi, sve što hoće, pa lijepo je to poručio građanstvu nedavno. On sebe smatra Mesijom ili nedodirljivim Bogom. Bar se tako ponaša. Drugo je što narod misli da je samoljubiv, tašt, egocentrik, bahat, ohol. Upravo to pokazao je i jučerašnjim istupom u Saboru. Tako se jedan Premijer stvarno ne smije ponašati.

    17. 1. 2019,   13:55
  • U koj stranci se sakrio najveći broj veleizdajnika koji srbe vide kao strateške čimbenike ?

    17. 1. 2019,   13:55
  • a kaj si mu ti mjerila kak mu je dugi fitilj...da si sigurna da je kratki...izgleda da mrak taritaš zadužena za mjere...kulku je ono mjera bila za njive vladavine 21 ne to loša mjera za fitilj...no ovi kaj su u saboru njeni ne zgledidu da su meli meru 21...ne nikak da zaboravim kak je zoki tvrdil da su oni viša liga..viša kasta...nezamjenjivi i bogom dani...jer eto oni imaju mjeru 21..da im je uzor sam bundestag...te da budu uveli bundestag u hrvatsku...i bundes ligu...sad bundestag je bil hitler gavni...pa mi se činilio a bormeš i jesu ona sa levice doplovili da ekstremne desnice...a mrak je merila samo oni koji imaju 21 mugu u njivu bundesligu...ne reinkernacija bundestaga i fašizma ni uspela...zgledi da se u mraku mrak ponerila nisu meli ni meru 8 ...pa dok su zružili visoke kaste o zemlju...još i sad se išče de je koji...no kak se koji spukne vun iz zemlje beži mem u drugi tabor...zgledi da im ne bilo baš ljepo uzemlji pod ovim uhranjenim partiskim uhljebima...pa i meak je obežala kak da ju vrag naganja...ve se javlja kak iskusni meritelj muških fitilja...baš čudno...a ni znola ni tad meriti fitilje a bormeš nezna ni ve...

    17. 1. 2019,   17:56