Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na odmor idem bez straha jer znam da mi je mobitel siguran!

None Foto: 3

Puknuti zasloni, izgrebano kućište… Nezgoda se može dogoditi svakome, čak i najpažljivijim osobama, no postoji li način da se minimiziraju posljedice?


Pametni telefon postao je vrlo važan dio naših života i to ne samo zbog osnovnih značajki poput kontaktiranja dragih osoba i surfanja po društvenim mrežama već i za pohranu naljepših uspomena. Međutim, kako se radi o krhkoj i malenoj stvarčici koja se prilično lako može oštetiti ili izgubiti, većina korisnika boji se uopće opustiti u mnogim životnim aspektima kako se njihovim skupocjenim uređajima nešto ne bi dogodilo. 

Čega se zapravo bojimo?

Prema istraživanju koje je Huawei proveo u suradnji s IPSOS-om u srednjoj, istočnoj i sjevernoj Europi, čak 40 posto od 3025 ispitanika u dobi od 18 do 55 godina strahuje od problema povezanih s oštećenim zaslonom. 

Popravci koji oduzimaju vrijeme i novac

Korisnici svoje pametne telefone tretiraju kao neophodan svakodnevni alat, a u isto vrijeme stvaraju emocionalnu povezanost s uređajima. No, ako se ipak dogodi vrlo čest slučaj – slomljeni zaslon – korisnici tvrde da odvajanje od uređaja zbog dugotrajnog servisa nije jedina neugodnost. Prema gore spomenutom istraživanju, gotovo 92 posto ispitanika smatra da je trošak zamjene zaslona prilično skup.

Potreba za sigurnošću

U tom smislu Huawei se nametnuo kao vodeći proizvođač koji brine o korisnicima nastojeći pritom osigurati najbolje moguće iskustvo. Huawei je kao kompanija kojoj je stalo do korisnika otišao i korak dalje, pa je od 10. srpnja 2019. pokrenuo kampanju Huawei Cares – uslugu koja je stvorena kao odgovor na sve potrebe korisnika. 

Riječ je o novoj usluzi zahvaljujući kojoj će svi novi vlasnici Huaweijevih pametnih telefona iz P30 serije (P30 Pro, P30 i P30 lite) kupljenih od 10. do 31. srpnja ove godine steći pravo registriranja na Huawei Cares uslugu. U roku od 12 mjeseci od trenutka registracije korisnici će moći iskoristiti jednu besplatnu zamjenu zaslona ili zamjenu stražnjeg poklopca prilikom slučajnih oštećenja uređaja i to potpuno pouzdano i besplatno.

Huawei Cares je zbilja dobra i pomalo neočekivana usluga. Mislim da je Huawei ovim potezom samo još jednom dokazao koliko su mu korisnici važni i koliko je spreman solidarizirati se s njima, a naročito kad je riječ o oštećenjima ekrana koji za većinu ljudi predstavlja prilično velik problem", izjavila je televizijska voditeljica Marijana Batinić dodavši kako je i sama vlasnica Huawei P30 Pro telefona s kojim je više nego zadovoljna.

Osima toga, svim Huawei korisnicima na raspolaganju su, svakog zadnjeg četvrtka, petka i subote u mjesecu, “Huawei dani servisa” prilikom kojeg će korisnici u odabranim servisnim centrima moći potpuno besplatno nanijeti zaštitni film za zaslon te dobiti 20% popusta za sve vanjamstvene popravke.

Više informacija možete pročitati na linku.

U svakom slučaju, nezgode s oštećenjem pametnog telefona mogu se dogoditi svakome, ali zahvaljujući usluzi Huawei Cares – svi korisnici Huaweijevih pametnih telefona mogu bezbrižno uživati u svim dnevnim aktivnostima bez opterećenja hoće li oštetiti telefon te hoće li financijski moći izdržati njegov popravak. 

O Huaweiju
Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2018. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 15 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal, Huawei Mobile Hrvatska Twitter te Huawei Forum Hrvatska.

Tema: Promo sadržaj