Obavijesti

News

Komentari 62

'Nadam se pravdi, a mislim da netko štiti Tomu Horvatinčića'

'Nadam se pravdi, a mislim da  netko štiti Tomu Horvatinčića'
6

Federico Salpietro vjeruje da novi suci neće ponoviti odluku Maje Šupe, ali da je spreman ići i na Europski sud za ljudska pravda, bude li nova odluka skandalozna

VIDEO

Mislim da netko štiti Horvatinčića i želio bih da mi ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković objasni situaciju. Htio bih znati što se dogodilo s Majom Šupe. Učinila je veliku pogrešku, i to je priznala sama kada je promijenila presudu, ispričao je za Jutarnji Federico Salpietro, sin talijanskog para koji je poginuo 2011. godine u sudaru s jahtom Tomislava Horvatinčića. 

U razgovoru kaže da želi čuti službena objašnjenja i za kako kaže, laži koje je Horvatinčić rekao tijekom suđenja, a zbog čega nitko nije ništa poduzeo. Pita se i kako Anica Đerđa može spavati nakon svega te tvrdi da zna što se dogodilo i što je Horvatinčić učinio. 

- Ona je kriva koliko i Horvatinčić ako laže - kaže Salpietro koji tvrdi i da ga je Horvatinčić tražio više od 214.000 eura za štetu na njegovu brodu, ali i kako nikada nije dobio nikakvu financijsku ponudu od Horvatinčića za odštetu. Dodao je da su njegovi odvjetnici razgovarali s Horvatinčićem, koji je rekao kako je spreman ponuditi novac, ali da je onda nestao. 

Horvatinčić o odšteti djeci Talijana: Ugovor je potpisan
Horvatinčić o odšteti djeci Talijana: Ugovor je potpisan

-  Sada moji odvjetnici govore o (niskoj) naknadi koja je povezana s osiguranjima. Ne želim govoriti o ovome. Moramo pokriti pravne troškove i želimo pravdu - kaže Salpietro i dodaje kako je posljednjih sedam godina za njega noćna mora. Dodaje da se često budi tijekom noći i misli da su mu roditelji živi. 

Vjeruje da novi suci neće ponoviti odluku Maje Šupe, ali da je spreman ići i na Europski sud za ljudska pravda, bude li nova odluka skandalozna. Nada se da će žalbena presuda donijeti pravdu. 

"Tražimo da se Horvatinčiću ukine presuda i ponovno sudi!"
"Tražimo da se Horvatinčiću ukine presuda i ponovno sudi!"

Naime, DORH i tužiteljica Irena Senečić žalili su se Županijskom sudu u Zadru na presudu Maje Šupe kojom je Horvatinčić oslobođen krivnje za smrt  Francesca i Marinelle Salpietro iz Padove.

Odluka žalbenog vijeća Županijskog suda u Zadru bit će poznata za dva do tri tjedna, a vijeće je u srijedu razmatralo žalbu na presudu Horvatinčiću. Po izlasku iz sudnice, odvjetnik Tomislava Horvatinčića Veljko Miljević kazao je da je žalba Državnog odvjetništva bila neuobičajeno opsežna i detaljna, a takvi su bili i njihovi odgovori na žalbu.

- Žalba DORH-a bila je neuobičajeno opsežna i detaljna, pa su i naši odgovori na tu žalbu bili vrlo opsežni. Uvjereni smo kako su naši stavovi utemeljeni. Nakon današnje sjednice uvjereni smo u potvrđujuću presudu, istaknuo je Miljević. Ništa manje optimističan nije bio ni zamjenik Županijskoga državnoga odvjetnika u Zadru Denis Sokol koji je zastupao žalbu šibenske kolegice Irene Senečić.

- Žalba Općinskoga državnoga odvjetništva u Šibeniku je vrlo temeljito i precizno obrazložena, te je ukazala na brojne nelogičnosti u prvostupanjskoj odluci, kod donošenja odlučujućih činjenica potrebnih za odluku o krivnji okrivljenika, tako da ja realno očekujem ukidanje prvostupanjske presude zbog teških pogrešaka u postupanju prvostupanjskoga suda vraćanje  na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjenim vijećem, rekao je Sokol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"