Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najam broda na kojem je umro Talijan stoji 11.900 eura tjedno

None Foto: atlantia-cruising.com

Atlantia je tradicionalni drveni gulet i jedrenjak za grupe do 11 osoba koji ima klimatiziran salon, blagovaonicu i kuhinju. Na brodu su četiri duple i jedna trokrevetna kabina s kupaonicom i klima-uređajem

Jedrenjak 'Atlantia' u kojem je preminuo talijanski menadžer Eugenio Vinci (57) na Hvaru je u vlasništvu obrta 'Navis', potvrdilo nam je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

NOVI DETALJI TRAGEDIJE NA HVARU Obdukcija potvrdila: Talijanski turisti otrovani su monoksidom

Više smo puta pokušali kontaktirati vlasnika obrta, ali nam se nije javljao na telefon. U međuvremenu se više ne može pristupiti ni službenoj web stranici obrta.

Foto: AtlantiaCruising

Iz Registra pomorskih brodova, jedrenjak Atlantia izgrađen je 1992. godine u Turskoj. Kako se vidi na službenim stranicama obrta brod je renoviran 2009. i 2015. godine. Atlantia je duga 21 metar, a široka 6,4 metra. Trup broda je od drveta, a porivni stroj je dizel četverotaktni.

DRAMA NA HVARU Policajci tijekom istrage broda osjetili mučninu, došla i Hitna

Atlantia je tradicionalni drveni gulet i jedrenjak za grupe do 11 osoba koji ima klimatiziran salon, blagovaonicu i kuhinju. Na brodu su četiri duple i jedna trokrevetna kabina s kupaonicom i klima-uređajem.

Glavna paluba je u tikovini, a ima opremu za morske aktivnosti: kanu, opremu za ronjenje i ribolov, dasku za jedrenje. Nadalje na stranici piše kako posada govori engleski i hrvatski, a sastoji se od kapetana, mornara i kuhara koji priprema najbolja jela hrvatske i mediteranske kuhinje.

Tjedni najam u sezoni iznosi 11.900 eura, a izvan sezone oko 10.000 eura.

Tema: Hrvatska

Komentari (69)
  • Brod je luksuzan. Mogu biti tri obitelji sa dvoje djece i podjeliti troskove. Tjedan dana mogu preci skoro cijeli Jadran. Lijep i godisnji za tri obitelji. Iako ima i jeftiniiih brodova, slicne velicine, stvarno provedes nezaboravan godisnji na Jadranu. Sto se tragedije tice, brod je bio neispravan, desio se kvar koji je cijelu situaciju pretvorio u tragediju. Sad, treba provjeriti je li brod bio neispravan pri preuzimanju ili se kvar desio na putovanju.

    14. 8. 2019,   15:13
  • sad kad su skuzili d anije hrana u pitnaju uhvatili su se broda :D a da vi novinari prvo stanete malo na loptu i sacekate da vidimo o cemu je tocno rijeci

    14. 8. 2019,   14:33
  • vrlo koristan članak. divim se sam sebi.....

    14. 8. 2019,   14:49