Obavijesti

News

Komentari 13

Nakon tri mjeseca tužitelji će saslušati majku nesretne Lane

Nakon tri mjeseca tužitelji će saslušati majku nesretne Lane
1

Nina Bijedić, majka Lane Bijedić još nije ispitana kao svjedokinja, jer se nakon smrti kćeri nalazi u jako teškom stanju i cijelo vrijeme je kod svoje majke u Beogradu

VIDEO

Tri mjeseca nakon misteriozne smrti mlade Lane Bijedić, koja je brutalno ubijena i čije je tijelo pronađeno u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, istražitelji MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona još nisu došli do korisnih tragova.

Jedino što im je sad preostalo je saslušanje Lanine majke Nine Bijedić, profesorice i dekanice Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta "Džemal Bijedić", koje će biti obavljeno u Beogradu.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

01:18

Kako piše Avaz, ona zbog izuzetno teškog stanja u kojem se nalazila nakon smrti svoje kćeri jedinice nije ispitana u svojstvu svjedoka. U Beogradu, u kojem je rođena, Nina Bijedić boravi od 10. listopada kod svoje majke, a u tom je gradu, prema njenoj želji, i kremirano tijelo nesretne Lane.

Zadavljena i bačena u rijeku

Zbog protoka vremena, tužiteljstvu Zapadnohercegovačkog kantona, pod čijim nadzorom se vodi istraga, koja nije dala nikakve rezultate nije preostalo ništa drugo nego uputiti zahtjev za saslušanje u Srbiju. Suglasnost iz Beograda se očekuje svaki dan, a prema informacijama Avaza, tim istražitelja i tužitelj bi do sredine siječnja trebali saslušati Laninu majku.

Nakon toga slijedi zadnja faza istrage, a to je kompletna rekonstrukcija zločina koji je šokirao cijelu regiju.

Strašni detalji ubojstva mlade Lane: U rijeku je bačena živa
Strašni detalji ubojstva mlade Lane: U rijeku je bačena živa

Podsjetimo, tijelo Lane Bijedić je lokalni ribar uočio 6. listopada u večernjim satima u rijeci Studenčici kod Ljubuškog. Istog dana, nešto ranije, njezin nestanak policiji je prijavila majka Nina, jer je Lana trebala otputovati u Sarajevo, gdje je upravo upisala studij, a na telefonske pozive joj nije odgovarala.

Umjesto na kavu s prijateljicom, kako je rekla majci, Lana se autobusom iz Mostara, iz potpuno nepoznatih razloga zaputila u Čapljinu. S autobusne postaje u Čapljini je pješačila više od pet kilometara, kako su to zabilježile kamere s pojedinih objekata, do mjesta Trebižat, gdje joj se gubi trag.

Obdukcijski nalaz je pokazao da je nesretna djevojka pretučena, zadavljena i bačena u rijeku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"