Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napali je psi lutalice: 'Vrištala sam, grizli su mi nogu do kosti'

None Foto: Privatni album 4

Osječanka Marija je proteklog vikenda doživjela šok šetajući maltezera svoje kćeri jednom od ulica u naselju Jug 2. Iz zapuštenog dvorišta kuće u kojoj nitko ne živi do nje su dotrčala četiri psa i napali je...

Deset dana smo zvali veterinarsku stanicu i Azil da dođu po četiri poludjela psa koji danima zastrašivanju ljude na ulici, napadaju ih, grizu, danonoćno laju. Nitko nije reagirao. Kada su me ti isti psi u subotu napali i ugrizli za nogu, nanijevši mi ranu do kosti, onda se tek reagiralo. A što da je nastradalo neko dijete, kaže Osječanka Marija koja je proteklog vikenda doživjela šok šetajući malog psa maltezera svoje kćeri jednom od ulica u svom naselju Jug 2

POGLEDAJTE VIDEO: 

Iz zapuštenog dvorišta dvaju kuća u kojima nitko ne živi do nje su dotrčala četiri psa koji su je odmah i bez razloga napali.

Foto: Privatni album

- Kud se bojim pasa još od djetinjstva, kada me je također jedan ugrizao, tu se sada nađem na njihovoj meti ni kriva ni dužna. Nisam ih ni vidjela. Pretpostavljam da su bili skriveni ispod automobila koji se tamo nalazio. Odjednom su me napali, valjda zbog mog psa koji je bio na povodcu. Uspjela sam ga na vrijeme dignuti u ruke jer sam shvatila da će ga rastrgati ako ga dohvate, ali je zato jedan od njih ugrizao mene za nogu. Počela sam vrištati i udarati ih plastičnom drškom od povodca. Oni su bili kao bijesni, iskešenih zubi. Ne znam više ni tko mi je došao pomoći i kako sam otišla - kazuje još uvijek uznemirena Marija koja je odmah potom završila kod liječnika zbog dubokog ugriza na nozi.

Foto: Privatni album

Pas ju je zagrizao do kosti. 'To nije prvi puta da su me napali. Prije desetak dana sam isto prolazila tom ulicom kada su trčali za mnom. Ali tada nisam imala svog psa sa sobom. Tada sam se isto uplašila i zvala sam veterinarsku službu da to prijavim, ali su oni rekli da je za pse lutalice nadležan Azil. Zvala sam i njih i rekli su da će doći po pse, no nisu došli.

HOROR U OSIJEKU Mještani u strahu od lutalica: Psi izgrizli ženi noge do kostiju

U međuvremenu su ti psi napali još neke ljude, jednog mladića koji se obranio tako što ih je nogama udarao nakon što su ga htjeli ugristi, i jedno dijete koje je od njih obranila žena s metlom. I svi su to prijavili, a nitko ništa nije napravio.

Sramotno je da netko mora nastradati, da bi nadležni odreagirali', dodaje Marija koja je trebala ići na godišnji odmor, a sada stalno mora ići na previjanja k liječniku.

Foto: Privatni album

Više, kaže, ne želi prolaziti tom ulicom nego ide uokolo do svog doma jer nije uopće sigurna da li sada tamo ima još pasa ili ne. Čak ni njen maltezer više ne želi ići u tom smjeru u šetnju jer je i on doživio šok. Noćima u snu cvili i trza se.

Policija je također napravila očevid događaja kako bi se utvrdilo kome pripadaju napušteni psi. Jedan ili dva navodno su pripadali starcu koji je nekada tu živio, a kojega je socijalna služba odvela u dom, ostavivši pak nezbrinute pse u dvorištu. Hranili su ih susjedi. Nekada su bili mirni, a nekada agresivni.

Tek nakon što su sada napali ženu, na teren su izašle i dvije volonterke iz Azila koje su uspjele uloviti tri psa nakon što su ih namamili sa hranom. No, i one su ih jedva svladale i zadobile ogrebotine i lakše ugrize. Četvrti se pas, kažu susjedi u Rapskoj ulici u kojoj se dogodio napad, sada našao svezan u jednom od dvorišta.

 

Komentari (197)
  • Ako uzmes psa onda i brini za njega.. u danasnjem svijetu ljudi nisu sposobni brinut se za vlastitu djecu ostavivsi ih u autu na plus 50 a kamoli za zivotinju. Nisu krivi psi nego oni od koga jesu ..

    13. 8. 2019,   12:59
  • psi lutalice, romi lutalice, imigranti lutalice... hrvatima prijete ugrozbe sa svih strana.

    13. 8. 2019,   13:22
  • Bolje da se vlasnika eutanazira....jer ako psa eutanazira on ce nabavit drugog a i dalje je glup :)

    13. 8. 2019,   13:10