Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ne nasjedajte na 'Plenkovićev recept': To je čista prevara...

None Foto: Pixsell, Screenshot/Facebook 5

Iz Banskih dvora su poručili da premijer Andrej Plenković nema veze s objavama na društvenim mrežama te da ne poziva građane na ulaganja u kriptovalute

Andrej Plenković otkriva nove tajne investicije koja će u roku od tri do četiri mjeseca bilo koga u zemlji pretvoriti u milijunaša.
Ako ste pomislili da je premijer otkrio recept koji će nas sve odvesti u bolju budućnost, ali i koji bi njemu olakšao nezavidnu poziciju u koju je, pred donošenje proračuna, doveden zbog pritiska koalicijskog partnera iz HNS-a i zahtjeva obrazovnih sindikata, moramo vas razočarati. Riječ je o lažnoj vijesti, odnosno klasičnoj prevari za naivce, koja se širi društvenim mrežama, a u kojoj se građane poziva na ulaganja u kriptovalute Bitcoin Era. Premijer Plenković se tako mimo svoje volje našao usred lažne kampanje.

Pogledajte video

Sve su prijavili policiji

- Predsjednik Vlade nema nikakve veze s tim objavama na društvenim mrežama i pozivamo građane da ne nasjedaju na takve prevare. Prijavili smo ovaj slučaj nadležnim službama MUP-a, koje će dalje postupati sukladno zakonu - odgovorili su iz Banskih dvora. 

Foto: screenshot/

Prema dosadašnjim informacijama o internetskoj prevari Bitcoin Era, prevaranti se koriste osmišljenim lažnim vijestima koje podvaljuju ljudima preko oglasa. U njima se pojavljuju lažna svjedočanstva poznatih ljudi koji su “zaradili na njihov način”. Reklame se prilagođavaju ovisno iz koje zemlje surfate. Tako Britancima podvaljuju svjedočanstvo poznatog kuhara Gordona Ramsaya i boksača Conora McGregora. Amerikancima nude “iskustvo” računalnog milijardera Billa Gatesa i inovatora Elona Muska

Foto: screenshot/

Izvlačenje novca od naivaca

Kako pojašnjavaju tvorci aplikacije, ona je brža od svih ostalih pa tako može bolje trgovati na burzi i zarađivati u vaše ime. Inače, sve služi za izvlačenje novca kod onih naivnih i željnih brze zarade preko noći. Za pristup morate platiti oko 250 eura i sav taj novac ide na račun prevaranata, piše portal scamcryptorobots.com. Svi koji žele brzu zaradu kako bi pokrpali rupe na tekućim računima morat će se i dalje uzdati u svoj rad ili eventualno se okušati u igrama na sreću te moliti da je njihova kombinacija dobitna. Opcija za dobru zaradu je i osmisliti dobar poslovni plan, a kako smo u Hrvatskoj, i tu bi dodatno pomogla molitva.

Zagreb: HDZ položio vijence na Tuðmanovom grobu ODGOVORILI MILANOVIĆU HDZ: Luzera i kompleksaša još boli poraz od Plenkovića 2016.

Prevare na Facebooku

Britancima podvaljuju svjedočanstvo poznatog kuhara Gordona Ramsaya i boksača Conora McGregora. Amerikancima ‘iskustvo’ milijardera Billa Gatesa i inovatora Elona Muska.

Komentari (28)
  • A moj susjed kaze da je sve istina.

    28. 10. 2019,   22:15
  • u to vjeruje samo se parizer/sendvic bojna

    28. 10. 2019,   23:39
  • Iako je to laž , barem nas tako uvjeravaju ali i da nije ne bi u Hdz uložio ni pišljive lipe jer bi i to pokrali kao što su pokrali i opljačkali cijelu Hrvatsku.

    29. 10. 2019,   07:53