Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne razmišljamo o prekidu, s SDSS-om dobro surađujemo'

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 8

Ne vidim uopće odgovornost ministra Krstičevića u procesu koji je danas završen. Bitna je Vladina odluka da će se zadržati ratno zrakoplovstvo, rekao je Branko Bačić uoči Predsjedništva HDZ-a

Predsjednik kluba zastupnika HDZ u Hrvatskom saboru Branko Bačić rekao je u ponedjeljak da su se HDZ i Vlada "puno puta" očitovali o odnosima u Vukovaru, te da za zločine koji su se dogodili na području toga grada počinitelji trebaju odgovarati.

Bačić je to rekao uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a odgovarajući na molbu da komentira izjavu vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave po kojoj izjave i potezi predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca stvaraju dodatne tenzije u javnom prostoru, na što nitko ne reagira.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bačić: Ne razmišljamo o razvrgavanju koalicije sa SDSS-om

Naveo je i kako to što je  SDSS dio vladajuće većine ne znači da Vlada i sve državne institucije na bilo koji način opstruiraju istrage koje bi išle prema počiniteljima ratnih zločina.

Bačić je na novinarski upit odgovorio da dobro surađuju sa SDSS-om te da ne razmišljaju o razvrgavanju koalicije s tom strankom.

"O tome ne razmišljamo. Dobro surađujemo sa SDSS-om i dobro je da manjinci, neovisno o tome koja je Vlada, budu sastavni dio većine kako bi se provodili projekti koji idu ka zaštiti njihovih prava te realizaciji projekata u onim područjima u kojima žive pripadnici nacionalnih manjina", istaknuo je.

O oštrim izjavama Penave vezanim uz Pupovca i koaliciju sa SDSS-om, potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić rekla je da se radi o njegovom pogledu iz druge perspektive. Smatra kako treba sjesti zajedno i vidjeti što Penavu muči te kako te odnose učiniti kvalitetnijima.

"Nisam primijetila da je riječ o nekim provokacijama (Pupovca). Svatko govori iz neke svoje perspektive i ima neka svoja stajališta. Najvažnije je razgovarati i otvoreno prema javnosti komunicirati", rekla je Maletić.

Na pitanje je li se ministar Krstičević zaletio kad je rekao da se ide u direktnu nabavu šest aviona sa SAD-om, Bačić je odgovorio da je Krstičević izrekao svoje razmišljanje.

"O tome se razmišlja, ali zna se tko za to donosi odluke. Ministar može predlagati, ali odluku donosi Vlada", rekao je.

Bačić: Ne vidim odgovornost ministra Krstičevića

Varaždin: Pripadnici Puma nakon sedam dana pješačenja stigli u Varaždin | Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na pitanje vidi li u najavi analize premijera Plenkovića i mogućnost da se nađe odgovornost ministra Krstičevića, rekao da je ne vidi.

"Ne vidim uopće odgovornost ministra Krstičevića u procesu koji je danas završen. Bitna je Vladina odluka da će se zadržati ratno zrakoplovstvo i u tom smislu ići u novi natječaj ili po nekom drugom modelu u nabavu novih zrakoplova", poručio je. Ponovio je kako je Država Izrael imala odgovornost nabaviti odobrenje SAD-a da se Hrvatskoj izruče zrakoplovi.

MINISTAR: ŽELIO BIH NOVE AVIONE Sve će ovisiti o ponudi SAD-a: 'Najbliži smo američkim F-16'

Potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić rekla je u vezi s propalim natječajem za nabavu borbenih zrakoplova da ponuđač, Izrael, nije uspio zadovoljiti kriterije te je zato natječaj poništen. To je uobičajena procedura i ne vidim u tome ništa neobično, rekla je.

Komentari (43)
  • Trebali bi!!!

    15. 1. 2019,   10:35
  • Normalno da dobro surađuju kad su jednaki. Adeze znamo što je i što je sve u stanju npraviti, a za SDSS također smo neki dan vidjeli kako djeluju, kakav im je modus operandi - čisti obrazac rada na prevaru - vidjeli smo novčić i njihovog popa i igrariju prevarantsku sa time. Otprilike tako se oboje ponašaju. A što se ovog negledljivog Bačića tiče morao bi znati da svaki zločin mora biti kažnjen, a ne samo onaj vezan uz Vukovar. Rata i zločina bilo je posvuda...

    14. 1. 2019,   19:11
  • i šta reče adezeuzdanička bojna na ovo...nevidin nijedan komentar...

    14. 1. 2019,   19:11