Obavijesti

News

Komentari 172

'Nema govora o hakiranju, a Hrvatskoj je nanesena šteta'

'Nema govora o hakiranju, a Hrvatskoj je nanesena šteta'
2

U petak smo se odmah, nakon što su portali objavili objave u kojima se pokazuju rasistički, ksenofobni i ostali oblici diskriminacije, ogradili od toga, rekao je u ponedjeljak ministar Grlić Radman

VIDEO

Imali smo danas puno sastanaka vezano uz odluku o kolegici Mađarević. Mi smo odmah u petak izdali priopćenje u kojem smo to oštro osudili i ogradili se od takvih stajališta. U subotu smo pojačali to priopćenje. U nedjelju su mediji su intervjuirali predsjednicu i premijera koji su se također ogradili od svih oblika netolerancije što je nespojivo s europskim vrijednostima, a Hrvatska dijeli europske vrijednosti. Bilo kakvoj netoleranciji nije mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova. Odmah smo je pozvali u Ministarstvo, obavila je danas razgovor s glavnim inspektorom i zato se čekalo, to traje. Ministarstvo također podliježe zakonima. Sukladno tome utvrđene su činjenice koje nepobitno ukazuju na tešku povredu službeničke dužnosti. No službenički sud treba odlučiti i dati konačnu sud, a mi očekujemo za tako teške povrede dužnosti i privremene sankcije. Sutra ćemo odmah uputiti zahtjev, kolegica je opozvana mandat joj se prekida od trenutka kad počne taj postupak, ona je pod suspenzijom. Diplomat nikada nije privatna osoba. Nema govora o hakiranju. Došla je na upražnjeno mjesto putem javnog natječaja i izabrana na mjesto kolege koji je išao u mirovinu. Ja nisam znao što je ona objavljivala na Facebooku jer ja to ne pratim. Nisam na društvenim mrežama - rekao je u ponedjeljak ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i tako komentirao slučaj Elizabete Mađarević.

Na pitanje novinara kako je Mađarević još 2015. objavljivala tekstove u kojima je kritizirala Merkel i EU i kako je onda moguće d aje izabrana na to mjesto, ministar je rekao:

Elizabetu Mađarević povukli iz veleposlanstva i suspendirali je
Elizabetu Mađarević  povukli iz veleposlanstva i suspendirali je

- Vi ste načeli jedno pitanje, mogu se tu napraviti poboljšanja. To je univerzalni problem. Kada ste diplomat morate se ponašati kao diplomat. Onaj tko nije na to spreman ne može biti diplomat. Nanesena je šteta Hrvatskoj. O tome pišu i njemački mediji, to nije lijepo baš. Rasizmu i ksenofobičnosti nema mjesta u Ministarstvu vanjskih poslova - odgovorio je Grlić Radman. 

'Mađarević je nanijela političku štetu i narušila državni ugled'
'Mađarević je nanijela političku štetu i narušila državni ugled'

Podsjetimo, post Elizabete Mađarević, prve tajnice hrvatskog veleposlanstva u Berlinu, izazvao je burne reakcije u javnosti. Ona je 8. kolovoza, pored slike hrvatskog Jadrana, napisala: "Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani, kako je bilo prije samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebala biti dobra reklama za odmor. Netko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jest”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"