Obavijesti

News

Komentari 11

'Nemam informacija o prodaji udjela Sberbanka u Agrokoru'

'Nemam informacija o prodaji udjela Sberbanka u Agrokoru'
1

Sberbank, ključni dioničar u Agrokoru, započeo je primati ponude za prodaju svog udjela u tom koncernu koji izlazi iz dužničke krize, rekao je u srijedu za Reuters savjetnik predsjednika Uprave...

VIDEO

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak nakon sjednice Vlade da nije imao prigodu u zadnje vrijeme razgovarati s predstavnicima ruskog Sberbanka te da nema nikakvih saznanja o prodaji njihova udjela u Agrokoru.

Upitan što kaže na jučerašnju izjavu savjetnika predsjednika Uprave Sberbanka Maksima Poletaeva da je Sberbank započeo primati ponude za prodaju svog udjela u koncernu Agrokor, Plenković je odgovorio kako se nisu vidjeli u posljednje vrijeme, a kad su se vidjeli, o tome su obavijestili javnost.

"Nemam nikakvih saznanja niti ću špekulirati ovo što izlazi u medijima", rekao je.

Na novinarsku opasku da je to izjava Poletaeva dana Reutersu, Plenković je kazao da kada bude razgovarao s predstavnicima Sberbanka tada će znati više reći o tome. "Ja nisam imao prigode u zadnje vrijeme s njima o tome razgovarati", rekao je.

Iz Sberbanke poručili: 'Možda ćemo prodati udjele Agrokora'
Iz Sberbanke poručili: 'Možda ćemo prodati udjele Agrokora'

Novinari su premijera pitali i je li dogovor bio da Sberbank u idućem razdoblju ne preprodaje svoj udio i je li on trenutno na snazi. "Gledajte, ono što je važno je da se novi Agrokor nakon nagodbe transformira vlasnički, a oni koji su postali vlasnici su bili vjerovnici ranije. Dakle nitko od ovih aktera koji su tu nije tu došao slučajno, došao je sa nekim naslovom", kazao je premijer.

Rekao je i da "ono što je važno je da se implementira nagodba nakon svih odluka od strane Trgovačkog suda i Visokog trgovačkog suda".

"A ono što će pojedini od novih vlasnika raditi mi ćemo pažljivo pratiti, vidjeti ono što je nama u interesu, da održivost kompanije u smislu poslovanja, u smislu financijske stabilnosti bude u fokusu. Tko će u budućnosti, da li je to za nekoliko godina ili kasnije biti vlasnik ovako velikih kompanija, to jednostavno bilo tko pa ni Vlada ne može niti garantirati niti jamčiti", istaknuo je.

Sberbank, ključni dioničar u Agrokoru, započeo je primati ponude za prodaju svog udjela u tom koncernu koji izlazi iz dužničke krize, rekao je u srijedu za Reuters savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev, dodavši da budući dioničari kao predsjednika Uprave Agrokora vide Fabrisa Peruška.

U listopadu je hrvatski Visoki trgovački sud potvrdio nagodbu vjerovnika koja uključuje zamjenu duga za dionički udjel te bi Sberbank uskoro mogao postati najveći dioničar sa 39,2 posto udjela.

Poletaev je rekao da su Sberbanku počele stizati ponude za kupnju udjela u Agrokoru od raznih fondova, od SAD-a i Kanade do Velike Britanije. "Sve ovisi o cijeni, za sada proučavamo te prijedloge", izjavio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa