Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nemamo podatak da je Brkić bio na razgovoru u DORH-u...'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DORH je pokrenuo unutarnji nadzor u sklopu kojeg će ispitati sve ljude unutar državnog odvjetničkog sustava koji bi mogli imate neke informacije o nestalom spisu...

- Nemamo spis niti formalni podatak da je gospodin Milijan Brkić bio na razgovoru u bilo kojem tijelu DORH-a niti da je uzeta njegova izjava, rekao je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

Agrokor O IZVIDIMA IZ 2011. Milijan Brkić tvrdi: Već sam dao svoj iskaz u DORH-u...

Dodao je da DORH radi na obnovi nestalog spisa, a iz DORH-a poručuju i da bi im svaki dokument koji potvrđuje kada je i gdje Brkić svjedočio, dobro došao.

Å ibenik: Andrej Plenković dao izjavu medijima PLENKOVIĆ O SLUČAJU BRKIĆ: 'Nije normalno da spis nestane, očekujem objašnjenje situacije'

DORH je u međuvremenu pokrenuo unutarnji nadzor u sklopu kojeg će ispitati sve ljude unutar državnog odvjetničkog sustava koji bi mogli imate neke informacije.

Logično bi bilo da će se tako ispitati i Milijana Brkića kao i Željku Pokupec koja je u ljeto 2011., kada je nastala afera s curenjem informacija o praćenju, bila općinska državna odvjetnica u Zagrebu. 

TOMISLAV KLAUŠKI Sad se vidi zašto je Brkić zvao 'institucije da rade svoj posao'

- Nestanak spisa u ovom trenutku vodim kao propust državne odvjetničke uprave i želim utvrditi je li riječ o propustu ili namjeri. Ako je to nastalo u namjeri, onda možemo govoriti o mogućem pokretanju izvida, rekao je Jelenić dodavši da će jednom kad obnove spis, Općinsko državno odvjetništvo nastaviti raditi na njemu i tada će ga morati zaključiti.

- Realno gledajući, postoji mogućnost da se pokrene istraga protiv nepoznatog počinitelja ili nekog drugog za odavanje informacija.

DORH je pokrenuo unutarnju kontrolu zbog nestalog spisa

Državno odvjetništvo pokrenulo je unutarnji nadzor kako bi utvrdilo što se dogodilo sa spisom curenja informacija o istrazi lanca prostitucije iz 2011. godine. Podsjetimo za curenje podataka upire se prstom u Milijana Brkića, javlja N1 Televizija. 

DORH će zatražiti sve preslike od svih uključenih institucija i razgovarati sa zaposlenicima tužiteljstva koji bi mogli znati nešto vezano za taj spis.

Podsjetimo tzv. Brkićev spis je nestao iz Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, kako tvrde tijekom selidbe. 

- Probat ćemo rekonstruirati spis predmeta. Jer spisa predmeta u ovom trenutku u općinskom državnom odvjetništvu nema. Općinsko državno odvjetništvo će nakon rekonstrukcije predmeta donijeti svoju odluku - rekao je u četvrtak glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić. 

Komentari (166)
  • Joj kako će letit perje jednog jutra kad ovaj narod popizdi. Neće vas spasit ni hercegovine ni zataškavanja ni kumovi ni suborci.

    5. 10. 2018,   14:11
  • Please welcome Banana republic of Croatia.

    5. 10. 2018,   14:15
  • Naši političari moraju stalno lagat da bi narod imao vlast kakvu zaslužuje.

    5. 10. 2018,   14:20