Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nisam ga htio ubiti. Ubo sam ga nožem dok sam se branio...'

None Foto: Pixsell/Facebook

Karlo Gustav Krivec (19), optužen za ubojstvo Gorana Vidića (18) na Zapadnoj obali u Splitu rekao je da su ga napali dok je došao gledati tučnjavu dvije sukobljene strane, a sam nije pripadao niti jednoj

Na Županijskom sudu u Splitu na suđenju zbog ubojstva Gorana Vidića (18) na Zapadnoj obali u Splitu u studenome 2016. godine dvojica optuženih iznijeli su svoje obrane.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, Karlo Gustav Krivec (19), optužen za ubojstvo i Leonardo Šandrić (19), optužen za pomaganje nakon počinjenja kaznenog djela negirali su navode za koje ih tereti optužnica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Karlo Gustav Krivec je optužen da je 19. studenoga oko 20.45 nakon poziva prijatelja koji je tražio pomoć došao ispred hotela u izgradnji na splitskoj obali i tijekom verbalne prepirke i tjelesnog sukoba ubo nožem Gorana Vidića u predjelu prsa.

OBRAČUN U SPLITU Ubio vršnjaka: 'On je psihopat kojemu je mjesto u zatvoru...'

Mladić je zadobio ubodnu ranu lijeve strane grudnog koša s oštećenjem srca, od koje je preminuo. Županijsko državno odvjetništvo ga tereti da je ubo Gorana Vidića nožem u prsa s ciljem da ga usmrti.

U svojoj obrani optuženi Krivec negira namjeru ubojstva već je izjavio da je do kobnog uboda došlo dok se branio od napada. Izjavio je da je napadnut dok je došao gledati tučnjavu dvije sukobljene strane, a sam nije pripadao niti jednoj.

OPTUŽNICA ZA UBOJSTVO Obračun u Splitu: Nožem izbo vršnjaka, a prijatelj oprao nož

Drugoooptuženi Šandrić se tereti da je, znajući da je Karlo Gustav Krivec ubio Gorana Vidića, oružje oprao i obrisao radi uklanjanja tragova krvi. Zatim je bacio nož u grmlje kako ne bi bio pronađen, stoji u optužnici, a na taj način je pokušao spriječiti otkrivanje počinitelja kaznenog djela. Radilo se o švicarskom nožiću s oštricom na preklapanje, koji je nađen nedugo nakon sukoba na Zapadnoj obali.

Pred sudskim vijećem je kazao da nije znao što se dogodilo te tako da negira prikrivanje kaznenog djela.

Unatoč tome što su oba optužena punoljetna, sa suđenja je isključena javnost odlukom Vladimira Živaljića, predsjednika sudskog vijeća, na zahtjev odvjetnika koji zastupa interese obitelji pokojnog Gorana Vidića.

STRAVA U SPLITU Ispovijest oca mladića koji je ubio vršnjaka: 'Slomljeni smo'

Kao razlog je navedena zaštita osobnog ili obiteljskog života okrivljenika, žrtve, oštećenika ili drugog sudionika u postupku, što se najviše odnosilo na maloljetnu sestru pokojnog mladića.

Suđenje se nastavlja u studenome završnim riječima.

Komentari (18)
  • "Žrtva" vam nije bila ništa bolja od Firića. Od iznuđivanja i uništavanje psihe pojedinih osoba.. Dobio je što je i tražio. Ovaj mali vam je riješio potencijalnu ubojicu vaše djece za budućnost. Za mene je heroj i trebao bi dobiti status branitelja.

    18. 10. 2018,   10:13
  • Žrtva je bila ono što ne podnosim.

    18. 10. 2018,   10:40
  • Bravo bravo znači ako si iz ugledne obitelji možeš raditi šta hoćeš pa i ubijati ako ti je gušt.A ostali su ovce za klanje jer tko im kriv što nisu iz ugledne obitelji.

    18. 10. 2018,   09:56