Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nova objava Todorića na blogu: Što se skriva u Hong Kongu?

None Foto: SIMON DAWSON

Već je poznato da je tzv. roll up kredit osiguran zalogom na imovini društava Belje, Ledo, Jamnica i PIK Vrbovec, u korist društva Madison Pacific Trust Ltd. iz Hong Konga

Nakon što je istraga protiv Ivice Todorića i njegovih suosumnjičenika postala je pravomoćna oglasio se i sam Todorić. Na blogu je u ponedjeljak napisao:

"U svojoj kaznenoj prijavi, koju sam podnio 27.10.2017., ukazao sam na nezakonitosti u vezi zaključivanja Ugovora o roll-up kreditu, zajedno s Ugovorom o zasnivanju založnog prava. Postoje ozbiljne sumnje u počinjenje čitavog niza kaznenih djela od strane Ante Ramljaka i drugih!

Naime, javnosti je već neko vrijeme poznato da je tzv. roll up kredit, koji je Agrokor zaključio s nekim odabranim vjerovnicima, osiguran zalogom na imovini društava Belje, Ledo, Jamnica i PIK Vrbovec, u korist društva Madison Pacific Trust Ltd. iz Hong Konga.

Postavlja se pitanje, stoga, zašto navedeni Ugovor o zasnivanju založnog prava nije dostupan javnosti?

Ante Ramljak, kao povjerenik Vlade RH, ima obvezu javno objaviti sve ugovore koje zaključuje u ime Agrokora. Zato ovim putem pozivam i premijera Plenkovića da navedeni ugovor pokaže hrvatskoj javnosti!

Osim toga, postavlja se i pitanje zašto založno pravo nije zasnovano u korist nekoga od vjerovnika, već u korist Madison Pacific Ltd., trusta sa sjedištem u Hong Kongu? Kako premijer Plenković tako uporno i precizno brani roll up ugovor , to govori o činjenici koja ukazuje kako je od samoga početka upoznat s tim kriminalom. S kojom osobom je Plenković razgovarao o roll up ugovoru?"

Tema: Akcija Agrokor

Komentari (73)
  • Ivek , a sad ozbiljno ; za kolko si miljardi opral Hrvatsku ?

    20. 11. 2017,   17:35
  • Ivice vrati se doma, skuvala sam ti paštašutu! hahaha

    20. 11. 2017,   15:47
  • Oteto je uvijek prokleto i to se odnosi na sve pravne i fizičke osobe koje su se okoristile od devedesetih pa na ovamo.😈😠

    20. 11. 2017,   16:37