Obavijesti

News

Komentari 82

Oglasio se DORH, Vlada šuti: Dalić se sastala s Kuštrakom

Oglasio se DORH, Vlada šuti: Dalić se sastala s Kuštrakom
1

Dva dana kasnije, 13. studenoga potpisao je sa suprugom Zvjezdanom ugovor o darovanju stana u Zagrebu. DORH je poručio za Index kako nemaju namjeru komentirati sastanak

VIDEO

Damir Kuštrak, četvrti okrivljenik iz slučaja Agrokor, samo dva dana nakon sastanka s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, krenuo je u akciju prebacivanja vlastite imovine na druge osobe, točnije darovanjem nekretnina vlastitoj supruzi te prijenosom drugim osobama, javlja Index.

Sudac istrage temeljem dokaza DORH-a došao je do saznanja da gotovo svi osumnjičeni u slučaju Agrokor rade sve da bi od sebe formalno otklonili vlasništvo na svojoj imovini i tako osujetili naplatu tražbine od Agrokora.

Kava starih prijatelja iz studentskih dana

Kuštrak i Dalić sastali su se 11. studenoga, u Centru Kaptol. U Banskim dvorima potvrdili su sastanak i "pojasnili" da je riječ o "jednoj običnoj kavi" starih poznanika, odnosno da su Martina Dalić i Kuštrak prijatelji iz studentskih dana, implicirajući kako bi tema njihova razgovora mogla biti zajednička studentska povijest.

Dva dana kasnije, 13. studenoga potpisao je sa suprugom Zvjezdanom ugovor o darovanju stana u Zagrebu.

Naime, prema rješenju Županijskog suda u Zagrebu koji je blokirao imovinu svih osumnjičenih u slučaju Agrokor, vidljivo je kako je Kuštrak "u studenome 2017. godine izvršio prijenos vlasništva za svoje tri nekretnine, od čega nekretninu upisanu u zk.ul. 778 k.o. Virje i nekretninu upisanu u zk.ul. 6354 k.o. Virje na osobu Snježanu Peršinović, a nekretninu upisanu u zk.ul. 10289 k.o. Grad Zagreb na Zvjezdanu Kuštrak".

DORH: Nemamo namjeru komentirati informacije o sastanku

Potpredsjednica Martina Dalić osobno je involvirana u slučaj s obzirom na Lex Agrokor i postavljanje vladina povjerenika. Isto tako, Martina Dalić je potpredsjednica vlade, a samim tim i članica užeg kabineta koji ima uvid u sigurnosno-policijska izvješća. Neka od tih izvješća morala su se baviti i slučajem Agrokora.

"Nadležno državno odvjetništvo, koje postupa u predmetu na koji se odnosi Vaš upit, kao i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, izuzev osnovnih informacija objavljenih u priopćenjima, neće niti smije iznositi pojedinosti iz svog postupanja kako iz faze izvida tako i iz faze istrage zbog zakonskih ograničenja iz Zakona o kaznenom postupku i Zakona o državnom odvjetništvu te Zakona o pravu na pristup informacijama", stoji u odgovoru DORH-a.

Sastanak Kuštraka, za kojeg je DORH neuspješno tražio pritvor, s članicom vlade i dalje je sporan. No u DORH-u nisu raspoloženi za to da obrazlože detalje tog slučaja.

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu nemaju namjeru komentirati objavljene informacije o spomenutom sastanku", stoji u odgovoru DORH-a na Indexov upit.

Odgovor od Vlade nisu dobili.

Kuštrak je jedini od Todoriću bliskih ljudi koji je ostao angažiran u kompaniji i nakon otvaranja postupka izvanredne uprave, a vladin povjerenik Ante Ramljak angažirao ga je kao svog savjetnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su