Obavijesti

News

Komentari 123

Olujna bura paralizirala Split: 'Bolje nemojte izlaziti iz kuća'

Olujna bura paralizirala Split: 'Bolje nemojte izlaziti iz kuća'
3

Centar 112 dobio je na desetke poziva Splićana koji upozoravaju da po cestama lete dijelovi stabala, kontejneri su se otrgnuli i 'plešu' po cesti, a bura je čak iščupala i svjetla iz semafora...

VIDEO

U Splitu puše orkanska bura. Do 10 sati vrijeme je bilo lijepo, s temperaturom od 26 stupnjeva, nakon čega su se nad Splitom nakupili tmurni oblaci, počela je jaka kiša i zapuhala je orkanska bura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:55

Najgore je u prometu. Zatvorena je brza cesta između Solina i Klisa, vozi se obilazno starom kliškom cestom. Kako doznajemo od Centra 112, dobili su na desetke poziva građana koji upozoravaju da po cestama lete dijelovi stabala, da su se neki kontejneri otrgnuli, svjetla sa semafora, itd.

Čitatelji nam javljaju da se na Karepovcu podigao veliki oblak prašine, ali za sada nema dojava o smeću koje leti po cesti.

POGLEDAJTE VIDEO S KAREPOVCA:

Pokretanje videa...

00:47

- Pozivaju se građani na oprez i da ne izlaze iz kuća ako baš ne moraju - objavio je Centar 112. 

U prekidu je i većina katamaranskih linija, a o njihovom voznom redu odlučit će se kasnije, kad bura prođe. Naime, meteorolozi su i najavili ovaj prolazak hladne fronte, te bi bura trebala prestati za nekoliko sati.

Obilna kiša, vjetar, grmljavina: Temperatura će pasti na 5 °C?
Obilna kiša, vjetar, grmljavina: Temperatura će pasti na 5 °C?

Temperatura pala za 14 stupnjeva

Zanimljivo, u Splitu je iza 13 sati zabilježena temperatura od tek 12 stupnjeva, što znači da je temperatura u iznimno kratkom vremenu pala za čak 14 stupnjeva. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Orkansko nevrijeme u Splitu: Bura savija stabla, baca kante za smeće, nosi sve pred sobom Reporter: Mateo Ivić

Objavljuje 24sata u Ponedjeljak, 24. rujna 2018.

U splitskom meteorološkom zavodu rekli su nam da bura u Splitu puše prosječnom brzinom od 80 kilometara na sat, a najjači zabilježeni udar bio je oko 115 km/h. No, to ipak još nije ni blizu rekordnom udaru bure iz 2015. godine,  kada je 'udarala' brzinom većom od 180 km/h.

Poremećaj u prometu u splitskoj zračnoj luci

Zbog pogoršanja vremena došlo je do poremećaja u zračnom prometu u zračnoj luci Split, javlja hrvatski zrakoplovni portal Avioradar

- Jaka kiša i vjetar ometaju dolazni promet te su zrakoplovi u holdingu gdje čekaju smirivanje dok je let trade Aira iz Pule preusmjeren na Zadar. Predviđa se da će nevrijeme nakon Splita pogoditi i Dubrovnik - navodi Avioradar.

"Jaka je bura stvorila teškoće za slijetanje zrakoplova u našu zračnu luku te su zrakoplovi iz Zagreba, Pariza, Londona, Frankfurta, Stuttgarta, Berlina i Praga odlučili biti u holdingu, što to znači da su na većim visinama nadlijetali šire područje čekajući da se vrijeme poboljša kako bi mogli sletjeti u splitsku zračnu luku", rekao je Bilas za Hinu Dodao je da su se za vrijeme holdinga neki od tih zrakoplova odlučili za "alternativna slijetanja u zračne luke u Zadru, Dubrovniku i Zagrebu".

Po njegovim riječima, udari bure bili su i do 35 čvorova, a u kasnije poslijepodne stanje se počelo smirivati te su zrakoplovi iz Milana, Hamburga i Beograda sletjeli u splitsku zračnu luku.

0Bilas je rekao kako nije bilo teškoća pri polijetanju zrakoplova iz splitske zračne luke jer je ono manje zahtjevno od slijetanja.

Došlo je vrijeme za Totalni JoomBoos!

Pripremite se jer 21. listopada JoomBoos organizira najveći spektakl u regiji. Samo za vas, JoomBoos dovodi jednu od najpoznatijih svjetskih YouTube zvijezda, KSI-a. Osim toga, moći će te se družiti s najpoznatijim youtuberima u regiji uz bogat cjelodnevni program. Više informacija i cijeli program pogledajte OVDJE

Na Biokovu samo 3 stupnja

Zbog snažnih udara bure i valova koji su na Jadranu mjestimice dosezali i pet metara, u ponedjeljak poslijepodne otkazano je više trajektnih i katamaranskih linija na splitskome plovnom području, temperatura u Dalmaciji spustila se za desetak stupnjeva, a na Biokovu su izmjerena 3,3 Celzijeva stupnja.  

"Otkazane su trajektne linije Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik", rekla je za Hinu voditeljice agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić. Po njezinim riječima, poslijepodne su otkazane i sve katamaranske linije koje Split povezuju s otocima.

Nevrijeme s jakim vjetrom i kišom zahvatilo je poslijepodne i Makarsko primorje. Bura puše do 100 kilometara na sat pa je u prekidu trajektni promet Sumartin-Makarska, vjetar otežava cestovni promet na prijevoju Dupcima kod Brela, a zbog mokrih kolnika i mogućih bočnih udara vjetra, vozačima se preporučuje opreznija vožnja.

Temperatura zraka u Makarskoj od jutrošnjih 25 spustila se poslijepodne na 14 Celzijevih stupnjeva, doznaje se u Gradskom centru Osejavi u Makarskoj, a na najvišemu biokovskom vrhu Sv. Juri, prema informaciji dežurnog tehničara, temperatura se spustila na 3,3 Celzijeva stupnja, što nije uobičajeno za ovo doba godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.