Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Tesla je bio Srbin i ubili bi ga da je bio u Hrvatskoj za Oluje'

None Foto: AXEL SCHMIDT

Molim ih samo da ne vrše harangu na Milorada Pupovca. Mi hoćemo da se svi Hrvati u Srbiji osjećaju dobro, a ne da se osjećaju kao Srbi u Hrvatskoj, rekao je Vučić danas u Beogradu...

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je danas svoje izjave o Oluji koje su u Hrvatskoj uzburkale javnost:

- Nisam ja kukavica da se sklanjam, na harangu u hrvatskim medijima odgovaram mirnoćom i osmijehom. Molim ih samo da ne vrše harangu na Milorada Pupovca. Mi hoćemo da se svi Hrvati u Srbiji osjećaju dobro, a ne da se osjećaju kao Srbi u Hrvatskoj, rekao je Vučić.

ALEKSANDAR VUČIĆ: 'Oluja je motivirana mržnjom prema Srbima, to je pogrom'

Vučić je istaknuo kako razumije zašto se stvorila histerija zbog njegovog govora u Bačkoj Palanci.

- Pogledajte njihove novine... Ima više mojih slika nego Kolindinih i Plenkovićevih. Sve su ostvarili što je Tuđman govorio. I onda se pojavi Vučić iz te Srbije koji govori stvari koje oni ne žele čuti. Ali ja imam obvezu prema Srbiji i njenim građanima da se stvari ne zaborave. U brojnim jamama su ljudi zakopavani samo zato što su Srbi. Žao mi je što sam nešto nazvao pogromom, žao mi je što sam rekao da je Nikola Tesla bio Srbin, žao mi je što su to činjenice..., kaže Vučić.

O Tesli je nastavio:

- Podsjetio sam da je Nikola Tesla Srbin, a komunističku izmišljotinu o navodnoj njegovoj izjavi  o 'hrvatskoj domovini i srpskom rodu' ne priznajem. Da je tada bio u Lici i njega bi ubili, kao i devedeset onih koji su nosili to prezime.

BRANKO BAČIĆ: 'Vučićeve riječi su za osudu i s Pupovcem treba porazgovarati'

Predsjednik Srbije kaže da će svako tko se bori za interese Srbije biti meta.

- Ja sam previše star da bih bio uplašen, rekao je Vučić.

O nazočnosti dužnosnika vojske Crne Gore na proslavi Oluje kratko je rekao:

- Hvala vam prijatelji kako vodite računa o interesima Srbije.

Vučić tvrdi i da je Srbija danas poštovanija u svijetu nego ranije, kao i da je njen glas, iako glas jedne male zemlje, važniji nego prije.


 

Komentari (421)
  • A zašto se njega nešto uopće pita i zašto nam prenosite riječi totalno nebitnog lika za Hrvatsku?

    7. 8. 2018,   12:35
  • Govor u glini je cinjenica, vukovar je cinjenica, srebrnica je cinjenica, cinjenica je da si i cetnik, da ne nabrajam sve stvari koje vi negirate su cinjenice jadan bolestan narod

    7. 8. 2018,   12:45
  • Dakle, 5. kolovoza 1991, hrabra srpska vojska je uletjela u Lovinac, masakrirala 5 pružnih radnika i natjerala oko 2000 Hrvata u bijeg preko Velebita. Od 100-tinjak staraca koji su ostali, ubili su 45. Nakon toga, prošlo je nekoliko godina, tijekom kojih je hrabra srpska vojska nastavila kurčevito ispisivati krvave stranice svoje junačke povijesti. Onda je došao 5. kolovoz 1995.... E, onda im to odjednom ne valja, "genocid". E, damujebešmater ako ja te srpske političare razumijem.

    7. 8. 2018,   12:56