Obavijesti

News

Komentari 71

Prijeti joj 12 godina: Optužili vozačicu, usmrtila je djevojku

Prijeti joj 12 godina: Optužili vozačicu, usmrtila je djevojku
1

Gotovac Soldić je inače vrlo nezadovoljna radom pravosuđa i smatra da sud sporo radi zbog čega je u zatvoru čak štrajkala i glađu. Naime, 7. studenog prošle godine nakon ručka počela je odbijati hranu

VIDEO

Protiv Ivane Tene Gotovac Soldić (39) splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu zbog dva kaznena djela: izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom te nepružanja pomoći unesrećenoj. Tako je dovršena istraga strašne nesreće od  23. listopada 2018. godine u središtu Splita: prema optužnici, Gotovac Soldić je oko 21.20 sati jurila Poljičkom cestom u smjeru trajektne luke te je na križanju s Putem iza Nove bolnice prošla kroz crveno svjetlo na semaforu, udarivši 19-godišnju Mariju Ćorić na pješačkom prijelazu! Djevojka je od siline udarca odbačena s asfalta te je zadobila teške ozljede glave, abdomena, otvorene prijelome.

POGLEDJATE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

Studentica iz Čapljine koja je tek koji tjedan ranije stigla u Split na studij, preminula je na mjestu tragedije, dok je vozačica Audija A3 sedan splitskih registracija produžila, nije niti zastala vidjeti što se dogodilo... Istraga i vještačenja su pokazala da je u trenutku udarca vozila brzinom od oko 70 km/h te da je bila alkoholizirana, i to najmanje 1,01 promil alkohola u krvi.

Pijana vozačica koja je pogazila studenticu ostaje još u pritvoru
Pijana vozačica koja je pogazila studenticu ostaje još u pritvoru

Gotovac Soldić je naime uhićena nekoliko sati kasnije, a policajce koji su je pronašli odmah je pitala “tko mi je ukrao auto?”. Kasnije se tijekom istrage branila šutnjom. Svjedok je prepoznao optuženu dok je parkirala Audi u Kranjčevićevoj ulici, nedugo nakon nesreće. Također se utvrdilo kako je bivša djelatnica HAC-a i sindikalna predstavnica već imala problema zbog alkohola u prometu, policija je nekoliko puta kažnjavala zbog takve vrste prekršaja. U trenutku ove tragedije imala je izrečenu zabranu upravljanja vozilom B kategorije na devet mjeseci koju joj je izrekla PP Sinj, a mjere je vrijedila od 4. svibnja 2018. do 3. veljače 2019. godine.
Istovremeno s optužnicom, tužiteljstvo je zatražilo produljenje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Inače, cijeli slučaj od 4. siječnja (kada su nastupila izmjene Kaznenog zakona) vodi Županijsko državno odvjetništvo.

Za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom od toga datuma se može izreći maksimalna kazna od 15 godina zatvora! Zbog toga je ovaj slučaj prešao iz nadležnosti općinskog tužiteljstva na ŽDO.

Promjena je iznimno bitna iz jednog razloga – da je predmet Gotovac Soldić ostao kod općinskih tužitelja, danas bi osumnjičena po sili zakona morala izaći na slobodu. Pritvor joj se ne bi mogao produljiti na više od tri mjeseca, koliko je ona i provela iza rešetaka. Sada je taj rok šest mjeseci, a u tom periodu se očekuje podizanje optužnice. Izmjene ne utječu na Gotovac Soldić što se tiče sankcije. Pred sud će po “starom” KZ-u, što znači da može biti osuđena na zatvorsku kaznu od tri do 12 godina.

Usmrtila studenticu na 'zebri': Pijana vozačica štrajkala glađu
Usmrtila studenticu na 'zebri': Pijana vozačica štrajkala glađu

Gotovac Soldić je inače vrlo nezadovoljna radom pravosuđa i smatra da sud sporo radi zbog čega je u zatvoru čak štrajkala i glađu. Naime, 7. studenog prošle godine nakon ručka počela je odbijati hranu, a kao razlog navela je nezadovoljstvo radom suda. Štrajkala je glađu 11 dana. Žalila se kako ne može plaćati kredit jer je u pritvoru te će ostati bez imovine.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.