Obavijesti

News

Komentari 34

Otac čeka vještačenje, a djeca će živjeti u SOS selu s majkom

Otac čeka vještačenje, a djeca će živjeti u SOS selu s majkom
1

Sva su djeca bila teško ozlijeđena. Troje su ih otpustili u ponedjeljak iz zadarske bolnice na kućnu njegu. Uskoro će im se pridružiti i sestra koja je bila u komi. Smijenili su ravnateljicu CZSS-a

VIDEO

Troje od četvero djece koju je otac bacio s balkona na betonsko tlo na Pagu otpustili su u ponedjeljak ujutro iz zadarske Opće bolnice u dobrom zdravstvenom stanju, na kućnu njegu, u pratnji majke i socijalnog radnika. Bit će smješteni u SOS selu.

- Dvoje djece imalo je teške ozljede, sad su dobro ovih troje koji su bili kod nas, a čujem da je dobro i djevojčica u Zagrebu. Kod nas su bili deset dana - kazao nam je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

Pokretanje videa...

01:00

- Sedmogodišnja djevojčica koja se liječi u KBC-u Zagreb spremna je za otpuštanje iz bolnice, još prolazi neke kontrole i bit će otpuštena do petka - rekao je u pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak.

- Gdje sam? Gdje su seke i braco - prvo je što je djevojčica (7), koja je bila najteže ozlijeđena, pitala osoblje KBC-a Zagreb nakon što je došla svijesti. Bila je u teškom stanju s ozljedama glave, u komi.

Najteže ozlijeđena djevojčica s Paga do petka izlazi iz bolnice
Najteže ozlijeđena djevojčica s Paga do petka izlazi iz bolnice

Nakon dokaza vještačenje

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru Duško Berović kazao je kako je žrtvama ovoga kaznenog djela, maloljetnoj djeci, dostavljena Pouka o pravima koja imaju u ovom kaznenom postupku te im je dodijeljen odvjetnik kao opunomoćenik.

- On će braniti njihove interese u ovom kaznenom postupku. Do sada smo ispitali tri svjedoka, a majku djece i suprugu okrivljenika ispitat će sudac istrage jer ima poseban status svjedoka.

- Kad se prikupe svi dokazi, počinje vještačenje. Tim vještaka, psihijatri i psiholozi, trebali bi dati svoj nalaz. Oni će reći kakvo je bilo duševno stanje okrivljenika u vrijeme počinjenja djela i što je prethodilo tome kako bismo znali dalje postupati po ovom predmetu - kaže Berović. Iz Centra za krim vještačenja toksikološko vještačenje krvi i urina te biološko vještačenje još nije došlo. Okrivljenik (54) trenutačno se zbog duševnog stanja nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu i tamo će čekati vještačenje.

Slučaj Pag: Upravno vijeće je predložilo smjenu Vesne Burčul
Slučaj Pag: Upravno vijeće je predložilo smjenu Vesne Burčul

Ravnateljica ostaje raditi

- On mora tako biti smješten i izoliran od ostalih okrivljenika, posebno onih za teška kaznena djela, i ovo je uobičajen postupak - kaže Berović.

Tri od pet članova upravnog vijeća glasovalo je za smjenu Vesne Burčul, dosadašnje ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb.

Novinare je o svemu obavijestila predsjednica upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković.

- Odlučili smo da postoje razlozi za razrješenje, a ravnateljica se odrekla prava na pisano izjašnjenje. Ona nije dobila otkaz te, sukladno zakonu, ostaje na radnome mjestu unutar Centra za socijalnu skrb - rekla je Vuković Dujmović novinarima.

Ministrici Nadi Murganić iz Centra će proslijediti odluku upravnog vijeća o razrješenju. Upravno vijeće nakon toga bi trebalo na ravnateljsko mjesto imenovati vršitelja dužnosti. No upravo Vesna Burčul jedina kandidatkinja na natječaju za ravnateljicu centra, a njoj samoj bi, da nije bilo razrješenja, mandat istekao krajem ovog tjedna.

Vuković Dujmović je istaknula kako će više informacija o daljnjem procesu popunjavanja ravnateljskog mjesta biti poznato nakon dobivanja suglasnosti iz ministarstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu