Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pavić demantirao: Vlada ipak neće omogućiti dokup mirovina

None Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Država svakako ne ulazi u taj posao. Intencija osnivanja mirovinskog osiguravajućeg društva pod Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje je isplata mirovina iz 2. stupa, kazao je Pavić

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić demantirao je medijske napise da će Vlada omogućiti dokup mirovina onima koji imaju uvjete za prijevremenu mirovinu.

- Država svakako ne ulazi u taj posao. Intencija osnivanja mirovinskog osiguravajućeg društva pod Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje je isplata mirovina iz 2. stupa. U zakonskom prijedlogu bila je to samo jedna od navedenih mogućnosti, ali u konačnom prijedlogu je neće biti - poručio je ministar Pavić. 

MIROVINSKA REFORMA Sindikati najavili prosvjed: 'Ova reforma vodi u rad do smrti...'

Ponovo je da je cilj mirovinske reforme održivost mirovinskog sustava i povećanje mirovina. Naveo je i kako je stav Vlade da s osnivanjem državnog mirovinskog osiguravajućeg društva država može kvalitetnije, bolje i efikasnije raditi taj posao.

Na pitanje je li spreman na dodatne kompromise u razgovorima sa sindikatima kada je riječ o penalizacije prijevremenog odlaska u mirovinu, Pavić je uzvratio da je apsolutno uvijek spreman za razgovor.

MINISTAR PAVIĆ: 'Mirovine su rekordno rasle za naše Vlade, a 69 kn nije malo'

- Bit penalizacije je povezan i s mogućnošću rada umirovljenika, jer ne želimo da automatski svi idu u prijevremenu mirovinu i onda nastave raditi na istom radnom mjestu. Mi smo spremni još jednom ili više puta sjesti sa sindikatima i poslodavcima i svim zainteresiranim stranama. Ovo je velika reforma i trebamo što veći nivo konsenzusa - rekao je Pavić. 

Komentari (13)
  • Imam 55 godina... žalosno je da mi takav lik odlučuje o vrlo važnom dijelu moje budućnosti... Vjerodostojno!

    4. 10. 2018,   10:38
  • Lijepo kad nam meteorolog radi penzionu politiku

    4. 10. 2018,   10:43
  • E bitno da vi u saboru nista neradite a u prijevremenu mozete,lupite penale sebi sto imate po par godina staza u saboru a ogromne mirovine,oduzmite pravo svima koji su otisli u navodnu mirovinu pa se opet vratili u sabor,krenite od sebe pa ce narod mozda i misliti kako radite za dobrobit hrvatske.

    4. 10. 2018,   11:05