Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pavić poznaje funkcioniranje EU fondova i već se dokazao'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na komentar novinara da se Pavić u svom Ministarstvu rada i mirovinskog sustava "jedva borio s fondom od dvije milijarde eura", Bačić je uzvratio kako se Pavić izborio za ono što je htio

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u četvrtak da je Marko Pavić dobro obavljao posao ministra rada i mirovinskog sustava, a predložen je za novu poziciju ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a zato što poznaje način funkcioniranja europskih fondova.

- Ministar Pavić je svojim radom pokazao da dobro obavlja posao ministra. U svom dosadašnjem radu također je pokazao da zna i poznaje način funkcioniranja europskih fondova i to je bio jedan od temeljnih razloga zašto je predložen za tu poziciju, rekao je Bačić novinarima pred Banskim dvorima. 

Zagreb: Ministar Pavić o mirovinama i mjerama zapoÅ¡ljavanja ŽELE DA ODE I KUJUNDŽIĆ Most je u saborsku proceduru uputio opoziv ministra Pavića

Na komentar novinara da se Pavić u svom Ministarstvu rada i mirovinskog sustava "jedva borio s fondom od dvije milijarde eura", uzvratio je kako se Pavić izborio za ono što je htio.

"Izborio se da se programom 'Zaželi' i ostalim projektima omogući zapošljavanje u Hrvatskoj i mislim da je u tome bio iznimno uspješan. Na tom putu bilo je određenih problema, ali mislim da ih je svladao i da se s tim programom nastavilo uspješno", ocijenio je Bačić. 

Upitan što je presudilo da ministar zdravstva Milan Kujundžić ostane u Vladi, istaknuo je kako je premijer Andrej Plenković ocijenio da je u ovom trenutku najsvrsishodnije i najkorisnije za Vladu i Hrvatsku da Kujundžić ostane na toj poziciji. 

PLENKOVIĆEVA SLAGALICA Tolušić i Kujundžić ostat će u Vladi, a Žalac i Pavić odlaze?

Što se tiče bivše ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac, Bačić ne smatra da je zamjerila predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću njegov svojedoban komentar na njezine izjave da joj medijske napade "smješta netko u u HDZ-u".

"Možda netko je sabotira, protiv nje lobira, možda je Vlada, možda su Srbi, možda masoni...", citirao je tada Jandroković stihove popularne pjesme repera Vojka V.

"Nikome nije lako nakon činjenice da treba napustiti funkciju, ako drži da je taj posao radio korektno. Ljudski mogu razumjeti Žalac", rekao je Bačić. 

(iž)

Komentari (14)
  • Čudim se što je ovaj ministar Pavić uopće ostao u Vladi. Jer ruku na srce (kao HDZ) ovaj ministar mi djeluje totalno nesposobno. Ako je Pavić dobar ministar, zašto ga je Plenki mijenjao u drugo ministarstvo? Po ćemu to ispada je će Pavić biti dobar ministar u ovom ministarstvu, pa se postavlja pitanje zašto nije smjenio ovog ministra, već ga nagradio drugim ministarstvom? Čime je to zaslužio? Svašta.

    18. 7. 2019,   14:24
  • Ovaj tip je apsolutno najveća ulizica premijeru.

    18. 7. 2019,   14:13
  • Bačić? A što više reći? Ništa, on je sve rekao o sebi.

    18. 7. 2019,   13:38