Obavijesti

News

Komentari 46

Peruško i Weber u Agrokoru: Nagodba je prioritet broj jedan

Peruško i Weber u Agrokoru: Nagodba je prioritet broj jedan
1

Oni će u najkraćem mogućem roku moći u potpunosti preuzeti vođenje postupka izvanredne uprave i postizanja nagodbe, u skladu s rokovima, tvrde u Agrokoru. Ramljak će ih uputiti u sve procese

VIDEO

Trgovački sud u Zagrebu je na prijedlog Vlade opozvao Antu Ramljaka s dužnosti izvanrednog povjerenika u Agrokor te imenovao Fabrisa Peruška njegovim nasljednikom. Također, Trgovački sud je na prijedlog Vlade,  Irenu Weber imenovao zamjenicom izvanrednog povjerenika.  

Peruško ima 4 mjeseca za spas Agrokora: Ničiji, tih, nije bahat
Peruško ima 4 mjeseca za spas Agrokora: Ničiji, tih, nije bahat

- Riječ je o stručnjacima koji su i dosada bili angažirani na poslovima unutar sustava Agrokor. Fabris Peruško je bio član Uprave Tiska zadužen za financije i restrukturiranje, a Irena Weber je obnašala funkciju savjetnice izvanrednog povjerenika za Agrokorovo non-core poslovanje i imovinski portfelj. Stoga će u najkraćem mogućem roku moći u potpunosti preuzeti vođenje postupka izvanredne uprave i postizanja nagodbe, u skladu s rokovima koje propisuje Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku - priopćeno je iz Agrokora. 

Doznajemo kako Ramljak neće odmah napustiti Agrokor nego će probati pomoći i uputiti nove povjerenike u sve započete procese.

Peruško: Postizanje nagodbe je prioritet broj jedan

Prilikom dolaska u Agrokor, okupljenim se novinarima kratko obratio Fabris Peruško.

- Danas će biti malo duži dan. U naredna dva tri dana odradit ćemo sastanke sa svim grupama vjerovnika. Početkom sljedećeg tjedna ću biti slobodan za vas i onda ćete dobiti malo više od mene -  rekao je Peruško novinarima pred Agrokorom.

Naglasio je i kako mu je postizanje nagodbe broj jedan među prioritetima.

Evo kako Agrokor predstavlja novog povjerenika i njegovu zamjenicu:

Fabris Peruško  

Rođen je u Puli, 19.9.1973. godine. Diplomirao je  elektrotehniku i magistrirao ekonomiju na Sveučilištu u Ljubljani. MBA diplomu stječe 2008. na prestižnom američkom sveučilištu Babson College u Bostonu, koji je preko 20 godina rangiran kao najbolje američko sveučilište za poduzetništvo. 

Široke poslovne kompetencije temelji na iskustvu u IT biznisu, investicijskom bankarstvu i konzultantskim poslovima na projektima restrukturiranja u različitim industrijama. Karijeru je započeo u slovenskoj IT tvrtki Halcom koja je danas u vlasništvu kanadske kompanije Constellation Software Inc.

U Halcomu je bio odgovoran za širenje poslovanja na tržišta srednje i istočne Europe te tržište Bliskog istoka. Tijekom boravka u Americi radi za bostonsku investicijsku banku Bulger Capital Partners, a nakon završenog MBA studija zapošljava se u vodećoj svjetskoj konzultantskoj kući McKinsey&Co., gdje se specijalizira za projekte restrukturiranja u različitim industrijama na području Europe i Rusije. 

Nakon pet godina konzultantske karijere, 2013. godine primjenjuje stečeno iskustvo na mjestu direktora operacija u moskovskoj kompaniji Lamoda.ru, ruskoj diviziji londonske Global Fashion Group. Fokus rada bio mu je na promjeni poslovnog modela i restrukturiranja određenih devizija grupacije. 

U svibnju 2017. dolazi na poziciju člana uprave zaduženog za financije i restrukturiranje u Tisak, koji je u tom trenutku jedna od kompanija iz sustava Agrokor u financijski i poslovno najsloženijoj situaciji. Stabilizacijom poslovanja i restrukturiranjem Tiska, sačuvano je oko 3600 radnih mjesta, a obavljajući ove poslove, Peruško je gotovo od početka postupka izvanredne uprave aktivno uključen u proces restrukturiranja sustava Agrokor. 

Govori engleski, slovenski, talijanski i ruski jezik. 

Irena Weber   

Rođena je u Splitu,  13. prosinca 1973. godine. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2000. godine stekla je zvanje diplomirane   ekonomistice, smjer financije. 

Od travnja 2017.  u Agrokoru obnaša funkciju savjetnice izvanrednog povjerenika za Agrokorovo non-core poslovanje i imovinski portfelj. Financijska i investicijska stručnjakinja, prije dolaska u Agrokor radila je kao članica Uprave Kent banke zadužena za korporativni sektor, pravni sektor i IT. 

Od 2008. do 2016. u Addiko banci je obnašala različite odgovorne funkcije te je, između ostalog, kao izvršna direktorica bila odgovorna za investicijsko bankarstvo, poslovanje s pravnim osobama te je dvije godine vodila poslovanje s građanstvom. 

Karijeru je započela u investicijskoj banci CAIB-u 2000. gdje je napredovala do pozicije pomoćnice direktora. 

U CAIB-u je šest godina vodila i sudjelovala na brojnim projektima restrukturiranja i privatizacije te spajanjima i preuzimanjima u Hrvatskoj i regiji. Između ostalog, savjetovala je Vladu RH u procesu restrukturiranja i privatizacije sektora brodogradnje te procesu privatizacije Croatia Osiguranja i Dubrovačke banke. Investitora Heidelberg cement savjetovala je u projektu privatizacije cementare Kakanj u BIH.  

Nakon CAIB-a je kao partnerica i direktorica vodila brokersku kuću TO ONE. 

Završila je cijeli niz stručnih edukacija, položila je ispite za investicijskog savjetnika i brokera i surađuje kao predavač na Akademiji Zagrebačke burze. 

Govori engleski i francuski jezik.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su