Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijanoj vozačici produžili su istražni zatvor za mjesec dana

None Foto:

Državno odvjetništvo jučer je podignulo optužnicu protiv nje i to zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i kaznenog djela nepružanja pomoć

Sudac istrage uvažio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Splitu da se Ivani Teni Gotovac Soldić (39) produlji istražni zatvor zbog bojazni od ponavljnja kaznenog djela. Tako će Gotovac Soldić koja je pod utjecajem alkohola usmrtila 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić, u istražnom zatvoru biti još mjesec dana. Državno odvjetništvo jučer je podignulo optužnicu protiv nje i to zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i kaznenog djela nepružanja pomoći.

Kako navode, stavlja joj se na teret da je 23. listopada 2018. oko 21,20 sati na području Županije splitsko-dalmatinske upravljala osobnim vozilom marke Audi A3 za vrijeme dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Okrivljenicu se tereti da, vozeći Poljičkom ulicom, pod utjecajem alkohola s količinom od najmanje 1,01 g/kg alkohola u krvi, uslijed čega su njene vozačke sposobnosti bile smanjene, dolaskom do raskrižja nije zaustavila vozilo ispred pješačkog prijelaza i propustila pješake, već je ušla u raskrižje zadržavajući smjer kretanja brzinom od oko 70 km/h, iako je za njen smjer kretanja bilo uključeno crveno svjetlo na semaforu, svjesna da takvom vožnjom može izazvati prometnu nesreću. Uslijed ovakve vožnje okrivljenica je, tereti ju se, na istočnom dijelu raskrižja na pješačkom prijelazu prednjom desnom bočnom stranom vozila udarila pješakinju (1999.) koja je preko obilježenog pješačkog prijelaza, za vrijeme dok je za pješake za njen smjer kretanja bilo uključeno zeleno svjetlo na semaforu, prelazila sjevernu kolničku traku. Pješakinja je pri udaru odbačena u smjeru zapada izvan sjevernog ruba kolnika na travnatu površinu, zadobivši višestruke ozljede: oguljotine kože prednjeg dijela lijeve nadlaktice iznad ručnog zgloba, krvni podljev vanjske strane lijevog stopala, otvoreni prijelom lijeve potkoljenice na 18 cm od tla, otvoreni prijelom lijeve natkoljenice, oguljotina kože lijeve prepone, oguljotine kože donjeg dijela desne natkoljenice i gornjeg dijela desne potkoljenice, velika rana razderotina desne strane trbuha s ozljedama unutarnjih organa, krvni podljev mekog oglavka čeono s krvarenjem u meke moždanice i sadržajem krvi u moždanim komorama. Ozljede predstavljaju osobito tešku tjelesnu ozljedu uslijed koje je preminula na mjestu nesreće. 

PIJANA VOZILA U SPLITU Prijeti joj 12 godina: Optužili vozačicu, usmrtila je djevojku

Optužnicom se okrivljenici stavlja na teret i da u isto vrijeme, neposredno nakon prometne nesreće koju je sama prouzročila na prethodno opisan način, znajući da je osobnim vozilom udarila pješakinju i svjesna da je ona u životnoj opasnosti, nije joj pružila pomoć iako je to mogla učiniti bez veće opasnosti za sebe i druge. 

Komentari (14)
  • A kad ce sudenje poceti?

    5. 4. 2019,   20:27
  • Alkoholičarka !

    5. 4. 2019,   19:47
  • Audi, dobar posao, sigurna plaća, izlasci, sex i odjednom nema ničega... nije to lako Al sama si je kriva...

    5. 4. 2019,   19:53