Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pokopana učenica koja je u bus ušla slučajno: 'Svi smo u šoku'

None Foto: Telegraf/Facebook

Satovi u školi nam počinju oko 7.45 pa učenici dolaze obično prethodnim autobusom. Sudbina je htjela da uđu u sljedeći autobus, vjerojatno jer su se uspavale ili su kasnile iz nekog razloga, rekla je ravnateljica

Marijana Kocić (17), učenica koja je igrom slučaja ušla u autobus koji je kod Niša prepolovio vlak, pokopana je u nedjelju. 

Učenica Srednje stručne škole obično je s prijateljima i prijateljicama išla na raniji bus, ali je tog dana zakasnila i ušla u onaj koji je u silovitom udaru prepolovio vlak pri čemu je petero ljudi umrlo, a 27 ih je ozlijeđeno. 

DETALJI UŽASA KOD NIŠA Sudar vlaka i autobusa: Da nije zaspala na bus, ostala bi živa...

- Satovi u školi nam počinju oko 7.45 pa učenici dolaze obično prethodnim autobusom. Sudbina je htjela da uđu u sljedeći autobus, vjerojatno jer su se uspavale ili su kasnile iz nekog razloga. Kada smo saznali za nesreću, svi smo bili u šoku, nismo mogli doći sebi, svi su potreseni, i učenici i nastavnici. Ona je bila dobra i kao učenica, i kao čovjek, i kao prijateljica. Jedno stvarno iznimno dijete - rekla je ravnateljica Srednje stručne škole Snežana Živković za Blic

Kocić je pokopana u svom rodnom selu Čokot u Srbiji.

Kako javljaju srpski mediji, sprovod Marijane Kocić bio je potresan. Na posljednji počinak Marijanu je ispratilo nekoliko stotina prijatelja, rođaka i školskih kolega. 

NESREĆA U SRBIJI Dječak (16): 'Vidio sam mamu ispod autobusa, bila je još živa'

Na čelu kolone hodala je Marijanina sestra Jelena, koja je u suzama nosila sliku preminule sestre. Iza nje su išli rođaci i prijatelji, koji su bijeli kovčeg s tijelom nosili od obiteljske kuće u Čokotu do lokalnoga groblja.

U koloni su iza Marijanine sestre hodali otac, majka i baka preminule tinejdžerice.

- Marijana, dijete moje milo, zašto me ostavi. Jao, unuče, moje lijepo, okreni se da nas vidiš - zapomagala je putem neutješna baka Marijane Kocić.

SUDAR VLAKA I BUSA KOD NIŠA Otac mladoga Alekse: Tuđom greškom poginulo mi je dijete...

Jedna od prijateljica preminule Marijane pročitala je pismo kojim su se prijatelji posljednji put oprostili od nje.

- Ti si bila naše svjetlo na kraju tunela, zauvijek ćemo pamtiti tvoj glas dok si nam pokazivala zadatke. Jako ćeš nam nedostajati - izgovorila je kroz jecaje. 

Komentari (17)
  • E moj B R A N K O , svašta majka rodi , pa tako i tebe

    23. 12. 2018,   23:16
  • branko99 sram i stid nek te bude - dijete je dijete bez obzira na naciju,vjeru,boju koze.......lokaciju gdje zivi,nek pociva u miru

    24. 12. 2018,   02:25
  • Stvarno bih volio da nema ovakvih vijesti... potresno kad vidim godine

    24. 12. 2018,   00:57