Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pokušao ubiti branitelja: Miho Munja dobio 3,5 godine zatvora

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Čitatelj 24sata/Privatni album

Miho Munja ostaje iza rešetaka, samo što će pritvor zamijeniti odlaskom na izdržavanje kazne. Kao “klasični” zatvorenik ima veća prava nego dok je pod mjerom istražnog zatvora

Miho Frančeski (26) zvani Miho Munja dobio je na tri i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva veterana Domovinskog rata, a kako je imao raniju uvjetnu osudu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda koja je opozvana, pred Županijskim sudom u Splitu mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od četiri godine.

PUCNJAVA U SPLITU Miho Munja ostaje u pritvoru, uskoro mu počinje suđenje...
Njegov kompanjon Tonči Čulić (24) osuđen na djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu zbog doprinosa incidentu koji je zgrozio splitsku javnost. Čulić je presudom proglašen krivim radi pokušaja nanošenja teških ozljeda (i njemu je opozvana ranija uvjetna presuda, također zbog teških ozljeda) te je dobio deset mjeseci zatvora (odležao je već šest), plus u deset mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine. POKUŠALI UBITI OCA I SINA Napadači u pritvoru u Splitu, otkriveni novi detalji obračuna

Tako je munjevito završen sudski postupak, i prije nego li je zapravo započeo: na pripremnom ročištu su optuženici priznali krivnju te se nagodili s tužiteljstvom na ove sankcije. Miho Munja ostaje iza rešetaka, samo što će pritvor zamijeniti odlaskom na izdržavanje kazne. Kao “klasični” zatvorenik ima veća prava nego dok je pod mjerom istražnog zatvora. Čulić je također spremno potpisao sporazumnu presudu (koja odmah postaje pravomoćna), kako nam je potvrdio njegov odvjetnik Vinko Gulišija dodajući kako je njemu “najbitnije da je klijent zadovoljan”.

RANIO OBOJICU Miho Munja na mjesec dana ide u pritvor: Pucao na oca i sina

Sve se događalo 21. ožujka ove godine, desetak minuta prije ponoći u Krležinoj ulici na Vrhu Sućidra. Frančeski i Čulić u Fiat Puntu iz nekog razloga su zamjerili Nevenu Vučiću (57), 80-postotnom invalidu Domovinskog rata, kako upravlja Nissan Primerom u kojoj su bili sin Ivan (26) i kćer (30). Miho Munja mu je povikao “kako to voziš, puši k....!”, a onda su zaustavili auto pored Nissana.

NOVI OBRAČUN U SPLITU Miho Munja sije strah: Tatu mi je propucao i mlatio ga po glavi

Izašli su iz automobila, svaki je imao pištolj u ruci te su nakon kraće svađe nasrnuli na veterana i njegovog sina. Frančeski je ispalio dva hica pored glave 57-godišnjaku te ga više puta udario po glavi i tijelu drškom oružja, a kako Neven Vučić nije pao od tih udaraca, Miho Munja je iz pištolja Walter ispalio još dva metka, pogodivši ga u natkoljenicu i prepone. Srećom, ozljede nisu bile (pre)teške.

POSJETIO PRIJATELJA U BOLNICI Ranjeni Miho Munja: 'Iščupao sam metak prstima i pojeo ga'

Za to vrijeme je Ivan Vučić krenuo u pomoć ocu te je njega drškom svog SIG Sauera više puta udario po glavi, a na kraju i ranio jednim metkom u potkoljenicu. Na mjesto napada je brzo stigla interventna policija te su odmah uhitili Frančeskija i Čulića.
Na Mihu Frančeskija je početkom godine pucano ispred njegove kuće na Škrapama, u jutarnjim satima. Ranjen je u noge, no tvrdio je kako se sam ozlijedio čisteći pištolj, iako su svjedoci govorili o crnom BMW-u iz kojeg je ispaljeno nekoliko hitaca. Taj slučaj još nije riješen, a Frančeski je inače u bolnici sam izvadio metak iz površinske rane na nozi te ga – bacio u WC. Nadimak je stekao još prije četiri godine, kada su ga priveli u Drugu policijsku postaju zbog sumnje u razbojništvo. Miho Munja je tijekom ispitivanja iskoristio manjak koncentracije inspektora i s drugog kata dao petama vjetra, nekako pobjegavši svim policajcima u postaji... Na kraju se pokazalo da je bio nevin u tom slučaju.

 

Komentari (55)
  • Premalo, za pokusaj dobio 3,5, a za ubojstvo bi dobio 4-5, smijurija od drzavetine i pravnog sustava, divim vam se kako mozete gutat govna iz dana u dan i jos smatrati kako vam je dobro...

    15. 11. 2018,   14:57
  • Lik je bolestan, nema poštovanja ni prema kome. To je trajna anomalija u ponašanju. Ovo se procesuiralo od ožujka?! To je pokušaj ubojstva i za to je u 48 sati trebao dobiti bar 20 godina. U SAD u ne bi izašao nikad van iz zatvora.

    15. 11. 2018,   15:02
  • Smiješna kazna

    15. 11. 2018,   14:46