Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija se priprema za peti val prosvjeda "žutih prsluka"

Francuska vlada pozvala je ovaj tjedan "žute prsluke", nakon atentata u Strasbourgu u utorak u kojem su ubijene tri osobe, da ne prosvjeduju ovaj vikend

Francuska će u subotu rasporediti desetke tisuća policajaca diljem Francuske i 8000 oko Pariza uoči petog vala prosvjeda "žutih prsluka", iako se čini da pokret gubi na snazi nakon ustupaka predsjednika Emmanuela Macrona.

Šef pariške policije rekao je da i dalje postoji bojazan da bi se među prosvjednike mogle ubaciti nasilničke skupine. Interventna policija štitit će poznate točke poput Slavoluka pobjede i spriječiti ljude da dođu do predsjedničke palače.

"Moramo biti spremni za najgori scenarij", rekao je Michel Delpuech radiju RTL.

VIŠE OD 1700 UHIĆENIH Francuska kao ratište: Palili su aute i kioske, razbijali izloge...

Francuska vlada pozvala je ovaj tjedan "žute prsluke", nakon atentata u Strasbourgu u utorak u kojem su ubijene tri osobe, da ne prosvjeduju ovaj vikend.

Prosvjednici u žutim reflektirajućim prslucima od sredine studenoga demonstriraju i blokiraju ceste diljem Francuske, prvotno protestirajući protiv povećanja poreza na gorivo.

'ŠOKANTNO, ALI OPRAVDANO' Francuska policija je tjerala učenike da kleče u redovima

Nakon više od tri tjedna prosvjeda i dvije subote velikih nemira u Parizu, francuski predsjednik Macron priznao je da nije dovoljno brzo povećao platežnu moć radnika od njegove izborne pobjede prošle godine.

U televizijskom obraćanju iz Elizejske palače, Macron je obećao poreznu olakšicu na sve bonuse koji dolaze na kraju godine te potpuno izuzeće od poreza i davanja na isplate prekovremenih sati.

Unatoč ovim ustupcima, mnogi "žuti prsluci", koje su intervjuirali francuski mediji, kažu kako nastavljaju i dalje sa prosvjedima.

Komentari (6)
  • interesantno je kako bankari nadju u no time 8-10 milijardi eura bozicnih poklona folku u no time.Folk video da moze i vise i sad ko ce ih zaustaviti?No francuzi su Zapad,civilizovani...ne mogu ni zamisliti kako bi taj scenario u Hrvatskoj ispao.evo vec su besplatne knjige trazili i dobili...Sto je sledece besplatno?Skolovanje,zdravstvo kao kod Tita?Ne to je nemoguce...isuvise visoko podignuta lestvica..

    14. 12. 2018,   21:02
  • Ova im je dobra : "Policija se priprema za peti val prosvjeda "žutih prsluka"". Kaj pet dana radnih svi su dobri i idu uredno na posao i sposla, a kada dođe vikend, onda svi podivljaju? Ako su prosvijedi, onda se neprekidni i traju dok traju, odnosno do ostvarenja cilja prosvijeda.

    15. 12. 2018,   06:45
  • Članovi sekti MOST i Živi zid su sprdačina sami po sebi. Kad ti provincijalci i čudaci dođu u sabornicu što drugo nego svinjarije moš' očekivati?

    14. 12. 2018,   17:09