Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija sužava krug, ubojica doktorice Asje je slabije građe

None Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL 4

KRVAVI TRAG: Splitska policija još istražuje ubojstvo liječnice Asje Tukić (61) u Trogiru. Uzimaju i najmanje dokaze, čak prekapaju po otpacima i ispituju susjede u Splitu i Trogiru

Sve su opcije otvorene, obrada slučaja u ovoj fazi ide dosta u širinu, službeno nam kazuju istražitelji čiji je zadatak privesti odgovornog za brutalno ubojstvo liječnice Asje Tukić (61).

Nju je u ponedjeljak u njezinu stanu u Ulici kneza Trpimira u Trogiru, koji je iznajmljivala, netko izbo nožem u prsa i leđa.

IZMASAKRIRANA NOŽEM U krvi bio trag sandale broj 37: Liječnicu u Trogiru ubila žena?

Brojni dokazi su poslani na vještačenja, između ostalih je u stanu u lokvi krvi pronađen trag sandale broja 37! Iako obdukcijski nalaz još nije napisan, uzrok smrti je jedan ubod u grudni koš. Pronađeno je nekoliko rana od noža s prednje strane tijela te jedna ubodna rana na leđima. Sve udarce nožem mogla je zadati i osoba slabije građe, potvrđeno je vještačenjem. Nije pak isključeno ni da je trag u krvi ostavila neka susjeda ili prolaznica, potom pobjegavši glavom bez obzira...

Asja Tukic sprovod | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

STRAVIČNO UBOJSTVO Splitska liječnica je ubijena s tri uboda u prsa i jednim u leđa

I dok istražitelji pregledavaju kontejnere i grmlje oko kuće u kojoj je zvjerski ubijena splitska liječnica, ispituju susjede u Splitu i Trogiru te ostalo, neke verzije ipak su odbačene, barem neslužbeno. Nitko više ne vjeruje kako je u pitanju pljačka, odnosno razbojništvo. Već su ispitali nekoliko ljudi i oni su gotovo prekriženi s popisa potencijalnih krivaca.

Asja Tukic sprovod | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Odnosi se to na četiri studentice iz Velike Britanije i Španjolske koje su u ponedjeljak ujutro napustile apartman u Trogiru, gdje je nekoliko sati kasnije pronađena mrtva žena. Zasad je prilično sigurno utvrđen tijek kretanja omiljene fizijatrice, za koju i kolege i susjedi imaju samo riječi hvale.

SVI SU JE VOLJELI Splitsku liječnicu (61) ubojica je nožem masakrirao po prsima

Nešto prije 9.30 sati izašla je iz svojeg stana u Popovićevoj ulici u središtu Splita. Otišla je u Trogir srediti apartman nakon stranih studentica jer su popodne dolazili novi gosti. Taj stan, kao i dva na otoku Čiovu, naslijedila je od roditelja i tek se prije nekoliko godina počela baviti iznajmljivanjem.

Nešto prije 11 sati razgovarala je na mobitel s prijateljicom, da bi oko 13 sati kćer nazvali gosti, jer im se vlasnica apartmana Asja Tukić ne javlja. Poslala je oca, bivšeg supruga liječnice, kako bi provjerio što se događa te je upravo on oko 13.45 sati nazvao policiju.

KOLEGE UBIJENE LIJEČNICE: 'Bila je savršena i uvijek imala vremena za kolege i pacijente'

Istražuju se i navodi o svađi koja je tinjala posljednjih desetak dana između Asje i njezina bivšeg supruga. Čini se kako nije bio zadovoljan honorarom za održavanje apartmana. Davno su se rastali, ali su ostali u dobrim odnosima. Odnedavno je čak i boravio u njezinu stanu na Čiovu.

Komentari (67)
  • 24 sata zatvara krug oko ubojice..

    9. 8. 2018,   20:15
  • csi 24sata

    9. 8. 2018,   20:24
  • Bravo! dajte još napišite ubojici molim vas, da se za svaki slučaj skloni na sigurno.. predlažem Herceg Bosnu, Međugorje..

    9. 8. 2018,   20:08