Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Predsjednica izjavom naljutila uzgajivače: 'Ovo je baš tužno'

None Foto: Goran Stanzl, Hrvoje Jelavic /Pixsell

Predsjednica je u subotu na Pantovčaku ugostila udruge koje se brinu za životinje. Povodom posjeta, predsjednica je dala podršku sloganu 'Udomi, ne kupuj' što se hrvatskim uzgajivačima nije svidjelo

U subotu je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u svojim dvorima ugostila udruge koje brinu o životinjama. Poslala je apel svim stanovnicima Hrvatske da životinje udomljavaju, a ne kupuju.

POGLEDAJTE VIDEO:

PSIĆI KOD KOLINDE 'Osjećam se opuštenije i puno sretnije otkad je Kika došla...'

U Uredu su bili predstavnici 14 udruga koje spašavaju i štite životinje iz cijele Hrvatske, a predsjednica je istaknula kako na temelju njihova primjera želi poslati poruku da je udomljavanje poželjnije i društveno odgovornije od kupnje životinja jer se tako spašava na stotine ljubimaca koji su u skloništima.

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL 26

Takva izjava predsjednice nije se svidjela uzgajivačima pasa, pogotovo uzgajivačima hrvatskih pasmina pasa. Hrvatska udruga dalmatinskih pasa "Atila Dubac" na svojoj Facebook stranici objavila je otvoreno pismo predsjednici koje prenosimo u cjelosti:

"Udomljavanje je lijepa gesta. No davanje podrške sloganu "UDOMI NE KUPI" u zemlji Dalmatinskog psa, Hrvatskog ovčara, Posavskog goniča, Istarskih goniča, Tornjaka i Međija je vrlo zabrinjavajuće, da ne koristimo teže riječi... Da li time predsjednica daje podršku "brisanju" naše povijesti i naše kulturne baštine? Identiteta našeg naroda? Ili negiranja kontroliranih uzgoja pasmina drugih naroda jer bi po ovome trebao "nestati" uzgoj svih pasmina pasa čiji vlasnici ulažu golemo znanje i sredstva kako njihovi psi ne bi završili po ovakvim skloništima? Ovo je tužno i nedopustivo. Udomite ili kupite iz kontroliranog uzgoja, to je demokracija!"

Tema: Hrvatska

Komentari (195)
  • Kupili ili udomili, treba voditi računa o svojoj životinji, svom ljubimcu. Moj grad je pun psećeg izmeta, pasa koji sami lutaju, neki napadaju prolaznike jer pobjegnu iz kuće...

    28. 10. 2018,   13:40
  • uvijek ću radije udomit životinju nego kupit,čitam oglase uzgajivača i mogu se samo smijat...prodajem super mačku tata dvostruki šampion mama trosstruki,pedigre boli glava,specijalna dlaka od vune..samo 8000 kn još malo pa nestalo..

    28. 10. 2018,   13:48
  • Slazem se sa kolindom. Realno bolje je udomiti negoli kupiti ako nemas bas veliku zelju odredene pasmine. Koliko ima napustenih zivotinja krivnjom ljudi. Tu zahvalnost nemozete dobiti nigdje drugdje. Bezobrazno da se uzgajivaci protive tome a kakti su ljubitelji zivotinja;iliti ocito ljubitelji para koje dobiju za stence.

    28. 10. 2018,   13:43