Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preveliki popust: Predsjednica je primila nedopušten poklon?

Dobila je popust od 20 posto, a to je višestruko veći iznos od 500 kuna koliko državni dužnosnik smije primiti kao dar, kazao je Mrsić. Povjerenstvo za sukob interesa je otvorilo predmet

Nakon što je u objavljen račun prema kojem je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović platila za pregled u privatnoj poliklinici u iznosu od  6160 kuna u javnosti se ostavilo pitanje je li predsjednica primila nedopušten dar. Naime u cijenu je uključen i popust od 20 posto iako redovna cijena magnetne rezonance stoji 7700 kuna. 

TOMISLAV KLAUŠKI Kolinda je platila svoj pregled. A što s onima koji to ne mogu?

- Medijima je predočen račun privatne poliklinike za pregled koji je obavila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ali iz računa i dalje nije jasno vidljivo kada je račun plaćen, i kako je plaćen – gotovinom, bankovnom karticom ili bankovnom transakcijom? Transparentnosti radi bilo bi važno da predsjednica jasno dokaže da je račun i plaćen - poručio je zastupnik Mirando Mrsić (Demokrati). 

Navodi da se nakon svega postavlja pitanje je li predsjednica primila nedopušten dar. 

- Dobila je popust od 20 posto, a to je višestruko veći iznos od 500 kuna koliko državni dužnosnik smije primiti kao dar. Važno je pri tome znati da li ista poliklinika svim građanima koji dolaze na pregled daje popust od 20 posto, kao predsjednici, te da li isti popust daje HZZO s kojim ima ugovor o pružanju usluga? - naveo je Mrsić. 

U PRIVATNOJ POLIKLINICI Predsjednica je pregled platila 6160 kn: Dobila 20% popusta

U Povjerenstvu za odlučivanje sukobu interesa otvorili su predmet pi prikupit će podatke, a potom odlučiti je li predsjednica  odobreni popust na liječnički pregled primila nedopušteni dar. Kad utvrde sve činjenice utvrdit će hoće li pokrenuti postupak protiv predsjednice države. 

Komentari (288)
  • Žalosno je da je naša kraljica vrhovnica to platila iz vlastitog džepa, a da to nije plačeno iz državnog proračuna jer o zdravlju kraljice vrhovnice ovisi i zdravlje nacije, a to samo nevolitelji svega hrvatskog ne mogu ili ne žele shvatiti. i da, baš lijepo od dragog nam boga da je našu kraljicu vrhovnicu obdario pameću, ljepotom, visinom, i dobrim zdravljem. PS: Bilo bi lijepo da nam kraljica vrhovnica vrati pokoju kilu, jer još malo pa će biti kao neka partizanka omorika tanka.

    20. 2. 2019,   14:02
  • Novinari Nove TV su se pokušali naručiti na isti pregled, ali za njih nisu vrijedila ista pravila, htjeli su platiti gotovinom ali im je rečeno da imaju popust od samo 5%. Naime, predsjednica je dobila popust na koji drugi građani nemaju pravo i time ostvarila uštedu od najmanje 1500 kuna, što znači da je najmanje triput prekoračila iznos koji kao dužnosnica smije primiti.

    20. 2. 2019,   14:29
  • hahahahahaha, ne mogu vjerovati, hahahahaha !!! Što bi bilo da je htjela kupiti Mercedes za 100.000 EUR-a koji na popustu vrijedi 85.000 ??

    20. 2. 2019,   13:57